עמותת 'בשביל המחר' המסייעת ללוחמים/ות שהשתחררו מצה"ל להתמודד עם השפעות אירועי לחימה, יוצאת למסע גיוס המונים מיוחד עבור 2,500 חיילים/ות ששירתו בצה״ל וממתינים לצאת למסעות ולחזור למסלול חיים תקין.
תומר פרייבך, מנכ״ל בשביל המחר: הלוחמים והלוחמות שלנו הם מהטוב והיפה שבחברה הישראלית ושומרים על כולנו הלכה למעשה יום יום. לשירות שהם עושים אין תחליף. אבל פעמים רבות יש לו מחיר. מחיר שאותו משלמים בעיקר הלוחמים ובני משפחותיהם. אנחנו כחברה שלחנו אותם לשם ואנחנו צריכים לסייע להם עכשיו לחזור למהלך חיים תקין. העמותה פועלת מ 2009 ומסייעת לעשרות קבוצות לוחמים בשנה. מטרת הקמפיין הנוכחי היא לממן פעילות עבור כ 2500 לוחמות ולוחמים שנמצאים ברשימות ההמתנה למסע בעמותת בשביל המחר.
עמותת 'בשביל המחר' מעלה בימים אלה קמפיין גיוס המונים, ובאמצעות כלי התקשורת, פעילויות בשטח ופעילות ברשתות החברתיות, פונה לציבור במטרה לגייס תקציב שיגדיל את מספר המסעות שמוציאה העמותה מדי שנה ויאפשר להם לעמוד בביקוש הגובר למסעות, בהם משתתפים לוחמים משוחררים שחוו אירועי לחימה.
'בשביל המחר' מסייעת ללוחמים שהשתחררו מצה"ל ומתמודדים עם השפעות של אירועי לחימה ותסמיני הלם קרב ופוסט טראומה לשוב למסלול חיים תקין. העמותה מוציאה מסעות קבוצתיים בטבע המתרחשים בארץ ובחו"ל. למסעות מתלווים אנשי מקצוע מתחום הפסיכולוגיה והנחיית קבוצות. פעילות העמותה מלווה על ידי מחקרים, ולפיהם חל שיפור משמעותי באיכות חייהם ובמדדים הנפשיים של המשתתפים במסעות.
במחקר מיוחד שנערך באונ' חיפה בחודשים האחרונים בקרב כ 600 בוגרי מסעות העמותה, עולה כי 93% מהלוחמים נחשפו לאירועים מסכני חיים שהם חלק טבעי של השירות הקרבי. כשליש מהם דיווחו לאחר השחרור על התמודדות יומיומית עם קושי , דכאון או חרדה שמקורם בחוויות הלחימה שעברו.
פעילות העמותה מאפשרת לצוותים שלחמו ביחד לעבד במשותף את חווית השירות הקרבי המשותף, להסתכל אחד לשני בעיניים ולדבר על החוויות שעברו באומץ ובפתיחות כפי שלא דיברו מעולם. על ההצלחה והערך המוסף של המסעות תעיד רשימת ההמתנה של העמותה שמונה מעל 2,500 חיילים משוחררים שמבקשים להתמודד עם הקשיים מהשירות הצבאי או המילואים. לאור כך החליטו 'בשביל המחר' לצאת למבצע מימון המונים נרחב, במטרה לגייס תרומות עבור המסעות. משרד הביטחון מכיר בחשיבות העמותה ותומך בה בהיקף של כ- 10% מתקציבה, כאשר שאר המימון מתבצע בעזרת תרומות של יחידים והסקטור הפילנתרופי והעסקי בישראל.
ענת סמסון יופה, יו"ר עמותת בשביל המחר: "כל לוחם ראוי למסע שחרור. האחריות שלנו החברה הישראלית היא להיות שם עבור אלו שהיו שם למעננו. המסע הזה הוא משנה חיים עבור על חייל וחיילת משוחררים שעוברים אותו. אם הייתה לנו את האופציה לעשות מסע שחרור לכל חייל וחיילת קרביים, ולסגור את החוויה הרגשית שחוו בצבא, היינו מקבלים חברה הרבה יותר בריאה וחזקה״.
תומר פרייבך, מנכ"ל עמותת בשביל המחר: "המסעות שלנו מאפשרים ללוחמות והלוחמים שלנו להתחבר מחדש לעצמם ולחבריהם ומחזקים את הצוות או המחלקה כקבוצות השתייכות ותמיכה. קבוצת ההשתייכות הזו משמעותיות להמשך החיים שעבור רבים מהם כוללים גם המשך שירות במילואים"
גיא גרוסמן, בוגר המסע של 'בשביל המחר', שפיקד על הצוות בתקרית הנגמ"ש בסג'יעה ולחם בצוק איתן: ״המלחמה שורטת את הנפש. החוזק שלנו כחברה הוא דווקא כאשר נותנים לשריטה את המקום ולא מכחישים. עמותת בשביל המחר עושה שינוי עמוק בכל צוות לוחמים ובכל משתתף שמגיע למסע עם שריטה שקופה בנפש, ועושה שינוי חשוב בשיח שיש לנו בחברה הישראלית כששמה על השולחן את החשיבות של - לדבר״
בקמפיין שנקרא "מתגייסים בשביל המחר" לוקחים חלק גם שורה של משפיענים שהנושא קרוב לליבם והתגייסו לקמפיין בינהם: עוז זהבי, קובי מחט, צחי הלוי, נועה אסטנצ'לוב (המפקדת), רוי מילר, עופר שכטר ועוד.