ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון משה בוגי יעלון נפגשו הבוקר (שני) במעון ראש הממשלה בירושלים בעקבות קריאתו של יעלון למפקדי צה"ל לומר את אשר על לבם, גם אם דבריהם נוגדים את עמדת הדרג המדיני. כזכור, אמש זימן ראש הממשלה את שר הביטחון לשיחה דחופה לאחר עמדות סותרות לגבי מה מותר לקציני צה"ל לומר ואיפה. 



דברי שר הביטחון נאמרו על רקע סערת דברי סגן הרמטכ"ל, האלוף יאיר גולן, שאמר בערב יום השואה כי הוא מזהה תהליכים בחברה הישראלית שהתרחשו לפני 70 שנה, וכן על רקע הביקורות שנשמעו נגדו. בפנייה לנוכחים ובביקורת מרומזת על ראש שהממשלה אמר יעלון: "גם הערב אני שב ודורש מכם ומפקודיכם: "המשיכו לומר את אשר על לבכם. עשו זאת גם אם הדברים אינם חלק מהזרם המרכזי, ואף אם הם חולקים על רעיונות ועמדות שהפיקוד הבכיר או הדרג המדיני אימצו".



בתגובה לדברים נמסר מלשכת נתניהו כי "ראש הממשלה בנימין נתניהו נותן גיבוי מלא לצה"ל, מפקדיו וחייליו. ראש הממשלה איתן בדעתו שהשוואה לגרמניה הנאצית היתה אמירה לא ראויה, בעיתוי לא ראוי וגרמה לישראל נזק בזירה הבינלאומית. מפקדי צה"ל אומרים את דעתם בחופשיות, בפורומים הרלוונטיים ובנושאים שתחת אחריותם. צה"ל הוא צבא העם וצריך לשמור אותו מחוץ למחלוקות פוליטיות".



השר יובל שטייניץ מהליכוד מתח בראיון בלי צה"ל ביקורת חריפה על התנהלות שר הביטחון: "הדברים הללו הם טעות אומללה - אצל בן גוריון זה לא היה קורה".



"אני לא מבין מה המניעים של שר הביטחון. אני חושב שתפקיד קלאסי של שר הביטחון זה להחדיר משמעת לצבא ולדאוג שמה שקורה עכשיו, שהוא לא טוב לצה"ל, ייפסק", תקף שטייניץ, "אני בטוח שהרמטכ"ל והאלופים מאוד מצטערים על זה ששוב אחרי השיחה אתמול - צה"ל נגרר ללב הוויכוח הפוליטי".



הדברים כבר מעוררים סערה בליכוד ומקורבי שר הביטחון יעלון בעקבות הביקורת שהטיח בו שטייניץ: "לדברים של שטייניץ יהיה תוקף רק אם יאמרו בשבת תרבות".



גם שרת התרבות והספורט מירי רגב התייחסה לדבריו של שר הביטחון אמש. "שר הביטחון התבלבל. מפקדי הצבא צרכים 'לומר את שעל לבם' בפורומים המתאימים ובנושאים עליהם הם אמונים. לא ייתכן שקצין בתפקיד ייקח את המושכות מהדרג המדיני ויתנהל כאילו זה צבא שיש לו מדינה. מפקדי הצבא אחראים לבניין והפעלת הכוח ובנושאים אלו זו חובתם ל'דפוק על השולחן' ולהתווכח. לשם כך הצבא מטיב לקיים הערכות מצב ודיוני קבלת החלטות. כתא"ל במילואים נכחתי במאות דיונים כאלו וזה המקום בו המפקד יכול וצריך להשפיע".



גם באופוזיציה התייחסו לנושא. ח"כ יואל חסון (המחנה הציוני) קורא לשר הביטחון משה בוגי יעלון לעזוב את הליכוד ולהצטרף למחנה הציוני: "היום יותר מתמיד אנחנו רואים שהקיצוניות אחזה בליכוד. רמטכ"לים נרדפים ומושפלים על ידי שרים וראש הממשלה. בליכוד מחפשים כל דרך להיפטר מבוגי יעלון כאילו מדובר בעוכר ישראל ולא ברמטכ"ל לשעבר. אני מחדש את קריאתי ליעלון להצטרף למחנה הציוני, הגוש הדמוקרטי המתון במפה הפוליטית".



ואילו ח"F יעקב פרי (יש עתיד) התצייחס בכעמוד הפייסבוק  לעימות: "בוגי יעלון ראוי להערכה וגיבוי על עמדותיו ואמירותיו האמיצות. צמרת צה״ל צריכה לומר את אשר על ליבה במידתיות ובאיזונים המחייבים לובשי מדים. עיתוי המשבר בין ראש הממשלה לשר הביטחון מעורר שאלות: עד כמה זה קשור למאמציו של ביבי להרחבת ממשלתו? או האם באמת מדובר בקרע או משחק פוליטי פנים-ליכודי?".