יומיים לאחר חשיפת מסמך הח"כים, מנסים בכנסת לקבל כמה שיותר תשובות, שישפכו אור על הפרשה, בה, על פי החשד, נאסף מידע פלילי על שליש מחברי הכנסת שכיהנו באותה התקופה. לשם כך, הגיע היום (רביעי) מפכ"ל המשטרה, רנ"צ רוני אלשיך, אל משכן הכנסת, על מנת להיפגש, ביחד עם ראש אגף החקירות במשטרה, ניצב מני יצחקי, עם ח"כ יולי אדלשטיין. יו"ר הכנסת היה זה שדרש לקיים פגישה שכזאת אמש, ואלשיך נעתר לבקשה.



עוד לפני כן, הודיעו מספר חברי כנסת כי הם מתכוונים לדרוש הקמת ועדת חקירה בנושא. לאחר דין ודברים ארוך במליאת הכנסת, החליטה מגישת ההצעה, ח"כ מיכל רוזין (מרצ), להפוך את הרצון להקים ועדת חקירה להצעה לסדר, על מנת להביא את הדברים לדיון. ח"כ רוזין כתבה כי מדובר ב"מחדלים חמורים בהתנהלות משטרת ישראל", זאת בעקבות הפרשיות האחרונות המעיבות על תפקוד המשטרה. לדברי ח"כ רוזין, "בעת הזאת עולה צורך מיידי בהתערבות הכנסת בכיול מצפני הרכבת שסטתה לחלוטין מהמסלול".



למרות ששמו שורבב גם כן למסמך הח"כים,  עלה היום לדוכן השר לביטחון פנים, ח"כ גלעד ארדן, על מנת להציג את דעתו בנושא והגן על המשטרה ואמר: 


"אני כשר לביטחון פנים מעולם לא נחשפתי למסמך כזה. לא מכיר את זה ולא יודע מה יש בתוכו. היועמ"ש בדק את הדברים מול נציגי המשטרה והסמיך את עוזרו לכתוב: 'משטרת ישראל איננה יוזמת איסוף מידע על שרים וחברי כנסת. מידע מהותי המצביע על חשד לפלילים של נבחרי ציבור מועבר ליועמ"ש ולפרקליט המדינה. כל פעולה נוספת מחייבת את אישורם המוקדם".



ארדן הוסיף: "אי אפשר להגיד יש לנו צבא אחד, שב"כ אחד, והמשטרה היא גורם זר. היא שלנו, היא גם של חברי הכנסת, של הציבור, כולנו רוצים שהיא תהיה טובה ומקצועית. קשה לי לשמוע אמירות כלליות. צריך לשפר את הדברים. זה לא כבוד וגאווה, אבל לא במקרה יש מאחורי סורג ובריח נבחרי ציבור, זה בזכות העבודה המקצועית של אגף החקירות והמודיעין. הכל בזכות המאבק הנחוש שלהם. גם בפשיעה הציבורית וגם בפשיעה החמורה, צריך לזכור שאסור לנו לשפוך את התינוק עם המים. אתם מדברים כאילו כל האנשים בגופים האלה מנסים לפעול כנגד האנשים".
 
"בקשר לטענות על שימוש במידע פנים, אל תתבססו על התקשורת כאילו זאת התורה מסיני. המשטרה לא מכירה נתון או מסמך שכזה. היו מקרים בעבר של שימוש במידע לצרכים אישיים של שוטרים, הופצו הנחיות, החתימו שוטרים, וגם הודחו חלק מהשוטרים בעקבות הדברים האלה".

עוד לפני כן, דרשה ח"כ רוזין ממבקר המדינה לחקור את פרשת ניצב ריטמן. לדרישה לתשובות על התנהלות המשטרה בנושא הטרדות מיניות, וכן לשאילתה דחופה על קידום נצ"מ אילן מור, שהודה בהטרדה מינית, לנספח המשטרה בארה''ב. "בתקופה האחרונה אנו עדים לרצף של פרשיות ומחדלים בהם מעורבת הנהגת משטרת ישראל. עולה חשש כבד כי יש טעם לפגם בשיקול הדעת המופעל בשדרת הפיקוד הבכירה של משטרת ישראל. יש לחקור את כלל המחדלים ואי הסדרים שנחשפו, ואחרים שאולי טרם נחשפו", אמרה ח"כ רוזין לקראת הדיון.

"חשש כבד לטקטיקות שאינן הולמות מדינת חוק"

בתוך כך, יו"ר מרצ זהבה גלאון פנתה הבוקר למבקר המדינה על מנת שיורה על בדיקת נהלי העבודה של המשטרה בעניין איסוף המידע היזום על הח"כים והשרים ועל אופן השימוש במידע זה, בעניין המסמך שנחשף בימים האחרונים ובכלל.



בפנייתה כתבה גלאון: "הדו"ח שקיומו נחשף בתקשורת בימים האחרונים הוכן בהנחיית ראש אגף חקירות ומודיעין, ניצב מני יצחקי. הדוח מכיל מידע רב על כל 120 חברי הכנסת, חלקו ככל הנראה מידע על עבירות פליליות, אשר המשטרה בחרה שלא לחקור ואף לא יידעה את היועץ המשפטי לממשלה על קיומו של המידע המפליל".



גלאון הוסיפה: "במקום לחקור את החומר המודיעיני, עולה החשש כי המשטרה אוגרת אותו ומשאירה תיקים "רדומים" שיש בהם פוטנציאל לשימוש למטרות סחיטה. נבחרי ציבור אינם מעל החוק, אין להם ולא צריכה להיות להם חסינות מפני חקירה, אך הם בוודאי גם לא ארגון פשע שיש לאסוף תיקים כנגדו ולהשתמש בהם בשעת הצורך. עולה חשש כבד להתנהלות פסולה ולטקטיקות שאינן הולמות מדינת חוק דמוקרטית", הוסיפה גלאון.