ראש הממשלה, בנימין נתניהו, נפגש היום (חמישי) עם היועץ לנשיא ארה"ב, ג'ארד קושנר, ועם המשלחת האמריקנית הכוללת את השליח ג'ייסון גרינבלאט, סגנית היועץ לביטחון לאומי, דינה פאוול, ושגריר ארה"ב בישראל, דיוויד פרידמן.



"אני שמח לראותך שוב, ג'ארד, עם משלחתך", פתח נתניהו, "יש לנו דברים רבים לדון בהם: כיצד לקדם שלום, יציבות, ביטחון ושגשוג באזורנו, ואני חושב שכולם בהישג ידינו. אני שמח לראות אותך ואת המאמצים שאתה מוביל בשם הנשיא, עם ג'ייסון וחברי הצוות. אני סבור שזה משקף את הברית החזקה בינינו והיעדים החשובים שמנחים אותנו".



חתנו של הנשיא ויועצו, ג'ארד קושנר, אמר לנתניהו כי "אנו מעריכים מאוד את הצוות שלך ואת ההתקדמות שהם השיגו. הנשיא מחויב למציאת פתרון שיביא לשגשוג ולשלום לכל העמים באזור, ואנו מעריכים מאוד את מאמציו של ראש הממשלה ושל צוותו לעסוק בכך בצורה מחושבת ומתחשבת כפי שביקש הנשיא. יחסי ישראל-ארה"ב חזקים מתמיד ואנו מודים לראש הממשלה נתניהו על מנהיגותו ועל השותפות".



ג'ארד קושנר וג'ייסון גרינבלאט, שליחיו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, נחתו הלילה (חמישי) בישראל במסגרת סבב הפגישות שנועד להתניע מחדש את תהליך השלום הישראלי-פלסטיני. על פי גורם בכיר בבית הלבן, טראמפ מאמין כי יתכן והסבב הנוכחי יביא לתוצאות שקודמיו לא הביאו וזאת מכיוון שלדעתו של הנשיא "סיום המשבר בהר הבית מהווה הזדמנות להמשיך את השיחות ואת השגת השלום". 



הביקור בישראל בא לאחר מספר פגישות שקיימה המשלחת במצרים, עם בכירים במשטרו של נשיא המדינה, עבד אל פתאח א-סיסי, פגישות שעליהן העיבה הודעת ארצות הברית על קיצוץ של כמעט 300 מיליון דולר מתקציב הסיוע למצרים, וזאת בשל אי עמידתה של המדינה הערבית בתנאים של דמוקרטיזציה והקפדה על זכויות אדם. בתחילה אף דווח כי בוטלה הפגישה בין המשלחת לשר החוץ המצרי, סמיח שוקרי, אך לאחר מכן הוציא משרד החוץ המקומי תמונות מהפגישה בין השר למשלחת האמריקאית.



בתחילת השבוע נפגשו שרי החוץ של ירדן, מצרים והרשות הפלסטינית כדי לתאם עמדות במהלך סבב הפגישות עם הבכירים האמריקאים. דוברו של שר החוץ המצרי הסביר כי "מטרת הפגישה היא בשביל התייעצות של שלוש המדינות על מנת לתאם עמדות לפני הגעת האמריקאים לאזור". במהלך הפגישה התריעו שרי החוץ כי הסוגיה הפלסטינית נותרה הסוגיה המרכזית שככל והיא אינה מגיעה לפתרון משפיעה על חוסר היציבות האזורי והמחסור בביטחון. הם קראו לעולם המוסלמי להירתם לפתרון הסכסוך, כמו גם דחקו בקהילה הבינלאומית וארצות הברית להגביר את המאמצים לצורך הקמת בסיס לקידום השלום.