לאחר שבקואליציה החלו להבין כי לא יהיה רוב שיתמוך ב"חוק ההמלצות", ולאחר שחבר הכנסת יהודה גליק הודיע לראש הממשלה בנימין נתניהו כי לא יצביע עם הקואליציה בהצבעה על הצעת החוק המדוברת, הודיע היום (ראשון) נתניהו כי החוק ישונה, כך שלא יחול עליו. 



בפוסט שפרסם בחשבון הפייסבוק הרשמי שלו כתב נתניהו: "חוק ההמלצות הוא חוק טוב. הוא שומר על כבוד האדם. הוא מסדיר את ההפרדה הברורה שקיימת בדמוקרטיה בין תפקיד המשטרה לבין תפקיד הדרג המשפטי. בנושאים שנקבעו בחוק, הדרג המשפטי הוא הגוף היחיד שמוסמך להחליט אם להעמיד אדם לדין. החוק נועד למנוע פרסום של המלצות משטרה שמותירות עננה על אנשים חפים מפשע, דבר שקורה חדשות לבקרים".



עם זאת, הוסיף רה"מ: "לצערי העיסוק בחוק ההמלצות הפך לכלי ניגוח פוליטי נגד ממשלה נבחרת שמביאה הישגים חסרי תקדים בביטחון, בכלכלה, בחברה ובזירה המדינית. על מנת שהדיון בחוק יהיה ענייני ולא ינוצל לתעמולה פוליטית, ביקשתי מח"כ אמסלם לוודא שהחוק ינוסח כך שלא יחול על החקירה שמתנהלת בענייני".



 

נתניהו הסביר כי "ממילא ברור לכל שלהמלצות המשטרה בענייני אין שום משמעות. נראה שהן נקבעו כבר בתחילת החקירה, הודלפו לכל אורכה, ולא השתנו למרות העובדות הברורות שמוצגות פעם אחר פעם - שמוכיחות שלא היה כלום. בדמוקרטיה שומרת חוק צריך לאפשר לדרג המשפטי לקבל החלטות באופן ענייני ונקי מלחצים. לכן צריך להעביר את חוק ההמלצות. החוק נכון ודרוש, ומשהובהר שאין לו שום נגיעה לענייני האישי, אני מצפה מכל חברי הקואליציה לתמוך בו".

יו"ר ועדת הפנים, ח"כ דודי אמסלם, אמר בתגובה להחלטה כי "אני מכבד את בקשתו של ראש הממשלה, למרות שהחרגתו מהחוק תהפוך את החוק הזה כעת לפרסונלי. אתייעץ עם יו"ר הקואליציה ועם ראשי הסיעות על מנת לבצע את ההתאמות הנדרשות, בהתאם להודעת ראש הממשלה".

 

הוא ציין גם כי "בשבועות האחרונים מתרחשים כאן דברים חמורים ומדאיגים. אנשים המצויים בצמרת שלטון החוק והמשטרה פועלים בכל המישורים, כדי לסכל את החוק באופן פסול, תוך רמיסת נורמות ציבוריות ברגל גסה. אין לי ספק כי יהיו לכך השלכות חמורות בהמשך, זו פגיעה ישירה בעבודת הכנסת ובהתנהלותה".

לדבריו, "לכל אורך הדרך הדגשתי כי חוק ההמלצות הנו חוק חברתי ממדרגה ראשונה. בעבורי, כבוד האדם הוא ערך מקודש, בין אם זה עניינם של רמי הארץ או אביוניה. ראיתי לנגד עיניי את עשרות אלפי האזרחים שכל עולמם חרב מידי שנה בגלל פרסום ההמלצה. זו התמודדות בלתי אפשרית עם סיטואציה לא אנושית שהופכת את חייהם לסיוט מתמשך עד להחלטת הפרקליטות בעניינם. בעבורם ורק בעבורם אני מחוקק את החוק הצודק הזה וכעת כשראש הממשלה הוציא את עצמו מהמשוואה, אני משוכנע שכל אלו שיצאו מגדרם כדי לטרפד אותו, ייעלמו ויאלמו כאילו לא היו, החוק יקודם וירשם בספר החוקים של מדינת ישראל".

 
בעקבות דברי ראש הממשלה, הגישו חברי הכנסת רועי פולקמן ומירב בן ארי (כולנו) הסתייגות חדשה לחור שאומרת "החוק לא יחול על חקירה שהחלה לפני תחולתו של חוק זה".

כזכור, מוקדם יותר עלה החשש בקואליציה כי הלחץ הציבורי יקשה מחר על גיוס רוב לאישור הצעת החוק בקריאה שנייה ושלישית. בעקבות כך פנה הבוקר השר זאב אלקין (הליכוד) בבקשה לדחות את ההצבעה על החוק בשבוע.

הצעד של אלקין מתרחש לאחר שחברת הקואליציה ח"כ מרב בן ארי (כולנו) הגישה הסתייגות, לפיה החוק ייכנס לתוקף בעוד שלושה חודשים, על מנת לוודא שלא יחול על חקירת ראש הממשלה בנימין נתניהו וכדי לאפשר למשטרה לסיים את החקירה, זאת לאחר ששרת המשפטים איילת שקד הביעה בפורום סבן הסתייגות גלויה מהחוק, ואמרה שלא לשם כך הימין נבחר בבחירות.

ועדת הפנים התכנסה הבוקר, על רקע חקירתו של יו"ר הקואליציה דוד ביטן, תוך סערת רוחות. ח"כ תמר זנדברג אמרה עם פתיחת הדיון כי "זה חוק מושחת שמקודם בהליך מושחת", בעוד שח"כ אמסלם קרא אותה לסדר, והיא אמרה: "אתה יכול לקרוא לי מיליון פעם לסדר, זה לא יכסה על השחיתות שלכם".