ראש הממשלה בנימין נתניהו נמצא בביקור מדיני באירופה, ואחרי פגישה עם קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל אתמול בברלין, היום (שלישי) הוא צפוי להיפגש עם נשיא צרפת עמנואל מקרון. בינתיים, נפגשו ראש הממשלה ורעייתו עם ראשי הקהילה היהודית בצרפת ונתניהו דיבר על היחסים הארוכים בין המדינות, על הגרעין האיראני ועל האנטישמיות הרווחת באירופה ובצרפת בפרט. לדברי נתניהו, "שלשום הצהיר האייתוללה חמינאי, שליט איראן, שהכוונה שלו היא להשמיד את מדינת ישראל. אתמול הוא הסביר איך הוא יעשה את זה – עם העשרה בלתי מוגבלת של אורניום כדי לייצר ארסנל של פצצות גרעין. אנחנו לא מופתעים. אנחנו לא נאפשר לאיראן להשיג נשק גרעיני".



לגבי האנטישמיות באירופה, אמר ראש הממשלה, כי "התופעה מטרידה אותנו מאוד. ההתקפות האלה הן דבר שיש לו יסודות עתיקים, אבל הביטויים שלו, של התופעה הזאת, הם חדשים. מול זה צריך דבר אחד - להילחם בזה. להילחם, להילחם ולהילחם. זוהי המדיניות. לא רק של הממשלה הזאת ושל הנשיא הזה, אלא גם של נשיאים קודמים ושל ממשלות קודמות וזה חשוב".



נתניהו נועד עם ראשי הקהילה היהודית בצרפת



לדברי נתניהו, "הדבר העיקרי שצריך להבין זה שזה אף פעם לא נגמר ביהודים. שנאת היהודים תמיד מתפשטת לבעיה יותר גדולה, ולכן אפשר לגייס גם אחרים. גם מסיבה מוסרית וגם מסיבה של עתיד החברה. אני יודע שהדבר הזה יעלה גם היום בשיחותיי (עם הנשיא מקרון)". 



ראש הממשלה התייחס גם לאיום של האסלאם הקיצוני: "ישראל פועלת נגד האיום של האסלאם הקיצוני, איום על ישראל ועל כל העולם. אנחנו מונעים פיגועים איומים, כולל פה, בצרפת. ישראל בלמה הרבה מאוד פיגועים באירופה ותמשיך לעשות זאת".



"קשר גורלי בשנים הראשונות של ישראל הצעירה"


על היחסים בין ישראל לצרפת אמר נתניהו: "זה רגע משמח, 70 שנים של קשר בין המדינות. הקשר הזה היה גורלי בשנים הראשונות של הקמת המדינה, כשהקיום שלנו לא היה מובן מאליו. הוא אף פעם לא מובן מאליו, הוא תמיד בגדר נס, אבל צריך לפעול להבטיח את הנס, והסיוע של צרפת בשנים הראשונות של ישראל הצעירה - גם מבחינת כלי נשק, גם מטוסים, שיתוף פעולה נוסף - הוא דבר שנרשם בתולדות הימים של העם. שמעון פרס דיבר איתי הרבה מאוד על השנים האלה, ובאמת יש זכויות גדולות גם לו וגם לצרפת".



עוד אמר ראש הממשלה כי "הקשר הזה הוא גם קשר תרבותי עמוק, והוא גם קשר אנושי, באמצעות הקהילה היהודית המפוארת שישנה כאן, שיש לה גם תרומה עצומה גם לצרפת וגם לישראל. אני מאוד נרגש שיש לנו 180 אלף עולים מצרפת, אנחנו עושים הכל, לא מספיק, כדי לאפשר להם קודם כל להוריד את הביורוקרטיה הנוראית הזאת, של רישיונות נהיגה ותעודות מקצועיות".



"עשינו זאת כבר עם רופאים ואחר כך עם רוקחים, ועכשיו אנחנו עובדים על אחיות. אבל זה צריך להיות בכל תחומי המקצועות שמוכרים בצרפת, הם צריכים להיות מוכרים בישראל. אין שום הגיון, זאת לא שאלה, זו אפילו מדיניות, זה להילחם בביורוקרטיה ובמשפטנות היתרה. אנחנו עושים את זה צעד אחר צעד מתוך אהבה אמתית, והערכה אמתית".