מאשים את חמאס: "ככל שמתקדם הסכסוך המתמשך בין ישראל והפלסטינים, קשה מאוד לדמיין שבעבר, התאחדו בני אדם משני העמים על מנת להיאבק בשריפות קטלניות", כתב היום (שישי) ג'ייסון דב גרינבלט, השליח האמריקאי למזרח התיכון בטור מיוחד ל-CNN. "זה קרה לא פעם אחת, אלא פעמיים, גם ב-2010 וגם ב-2016, כשהפלסטינים נלחמו לצד שכניהם הישראלים בשרפות שפרצו בשטח ישראל, תוך שהם מצילים חיים ורכוש רב".


"במהלך חג החנוכה בשנת 2010, שריפה שפרצה בצפון ישראל ונמשכה 77 שעות סיכנה מאות אנשים והרגה 44 בני אדם (אסון הכרמל)", סיפר גרינבלט. "הכבאים הישראלים באזור התאמצו להאט את התפשטותה של האש, והשכנים הפלסטינים מבית לחם, ג'נין ורמאללה, ראו את מצב החירום בצפון והציעו את עזרתם".
גרינבלט המשיך וציין כי "ארבעה מכבי אש מאובזרים עם 19 כבאים פלסטינאים הצטרפו אל המאבק באש הקטלנית, ונאבקו בה לצד שכניהם הישראלים. בסיוע של 17 מדינות נוספות, הם הביאו ביחד להשתלטות על האש ומנעו הרס נוסף". לאחר מכן, תיאר גרינבלט את ההתרחשויות בגל השריפות שפרץ בישראל בשנת 2016, שנטען כי היו למעשה הצתות על רקע לאומני: "שש שנים מאוחר יותר, בנובמבר 2016, שוב הגיעו הפלסטינים לעזרת שכניהם, כאשר גל שריפות פרץ ברחבי ישראל".

לדבריו, "שתי הדוגמאות האלו מספקות הצצה למה שיום אחד יכול להיות באזור, ולמעשה, מה שצריך להיות בו. והיום, לישראלים ולפלסטינים יש סיכוי לעבוד ביחד שוב, כדי להיאבק נגד אויב משותף נוסף: החמאס".
בהמשך, נתן גרינבלט את הרקע לעליית חמאס לשלטון בעזה, הרקטות ששיגר בשנים האחרונות לעבר ישראל וטרור בלוני התבערה והעפיפונים של החודשים האחרונים, וטען כי "כוונת חמאס היא לגרום נזק גדול ככל האפשר לישראל. אבל, ממש כמו הנזק העצום שההצתות שלהם גורמות, החמאס כלל לא מתייחס לפגיעה הנרחבת בפלסטינים שחיים בעזה. בעוד שחמאס מתמקד באלימות נגד שכניו הישראלים, הם הזניחו ולא הצליחו לשקם את החיים ברצועה".
"דמיינו לעצמכם אזור שבו ישראלים ופלסטינים עובדים יחד לא רק כדי להילחם בשריפות, אלא גם כדי לבנות עתיד טוב יותר לבני עמם", כתב גרינבלט. "אנו מונעים על ידי החזון הזה. אנו מאמינים כי כבוד ושיתוף פעולה בין שני הצדדים יכול להוביל לחיים טובים הרבה יותר עבור כולם. ילדים ישראלים ופלסטינים ראויים לעתיד שבו עפיפונים ובלונים הם פשוט צעצועים, והם יכולים להיעזר בשכניהם בכל שעה שהם צריכים". 

"חמאס בחר ללבות את האש במאמציו העיקשים וחסרי התוחלת להשמיד את ישראל, והרחיק כל תקווה לשלום", ציין גרינבלט. "אבל, זו לא הדרך היחידה שקיימת עבור הפלסטינים בעזה, וזה גם לא צריך להיות העתיד שלהם. אנו מקווים שיום יבוא, ובמקום לאפשר למנהיגיהם לגרום להתלקחות שלא מובילה לדבר מלבד מוות, הרס ואומללות, הפלסטינים בעזה יוכלו להצטרף לפלסטינים בגדה המערבית כדי להיאבק בשריפות ביחד עם הישראלים".
 
את הטור בחר לסיים גרינבלט בקריאה לתושבי עזה: "השאלה היא באיזו דרך יבחרו הפלסטינים בעזה. הגיע הזמן לכבות את האש ולבחור בשלום".