בג"ץ קיבל בשבוע שעבר חלקית את בקשת המדינה ואפשר לה לחוקק את חוק הגיוס עד 2.12.18, ערב חג החנוכה. אם המדינה לא תחוקק עד אז חוק גיוס חדש, ייכנס לתוקף ביטול חוק הגיוס הקודם ותוחל על כל תלמידי הישיבות חובת גיוס. יו"ר הקואליציה וח"כ דודי אמסלם (הליכוד) תקף הבוקר (ראשון) ב-103FM את בית המשפט העליון על ההארכה הקצרה שקיבלה הממשלה.



"יש מחלוקת מאוד לא פשוטה בעולם החרדי בנושא. חוק הגיוס הוא העקב אכילס, אחרת אין לנו סיבה ללכת לבחירות. הממשלה ביקשה מבג"ץ זמן עד סוף המושב אך בית המשפט העליון אפשר רק עוד שלושה חודשים. זו התערבות שלא מן העניין, זו התנשאות של אנשים שתלושים מהמציאות", אמר.



"הסוגיה הזו היא סוגיה חברתית ולא משפטית", הוסיף יו"ר הקואליציה, "במידה ולא יהיה חוק מי יגייס את החרדים? 20 אלף שוטרים? העסק הזה צריך להתרחש בהסכמה. ביקשנו שבעה חודשים - תנו שבעה חודשים, למה להשפיל את הכנסת? מה אנחנו בשוק? זה לא עסק פרטי של מישהו, יש כאן מדינה שצריך לנהל. אם נצליח להגיע לחקיקה אז נתקדם ואם לא - נלך לבחירות".



כזכור, בספטמבר 2017 פסקו שופטי בג"ץ כי דין חוק הגיוס הנוכחי להתבטל, כיוון שהוא סותר את חוק יסוד כבוד האדם וחירותו. אולם השופטים קבעו כי תאריך בטלות החוק יחול רק בספטמבר 2018, כדי לאפשר למדינה לחוקק חוק גיוס חדש שיעמוד בקריטריונים שהציב בג"ץ. המפלגות החרדיות ניסו להעביר חוק גיוס חדש, אך נתקלו בסירוב מוחלט של שר הביטחון ליברמן, שאיים בפירוק הממשלה. לבסוף החרדים התקפלו והנושא הועבר לוועדה מקצועית של משרד הביטחון, שקבעה את יעדי גיוס החרדים בחוק החדש. 


 
אולם בעקבות התנגדות של חלק מחברי הכנסת ביהדות התורה, החוק לא נחקק במושב הנוכחי. בלית ברירה פנתה הממשלה לבג"ץ בבקשה לדחות את התאריך לאפריל 2019, בטענה כי מדובר בחוק מורכב, הדורש זמן רב להעבירו. בקשתה נתקבלה רק חלקית, כאמור. גורמים ביהדות תורה אומרים כי הארכה שניתנה אמורה להספיק כדי לחוקק את החוק החדש. אם זה יקרה, צפויה הכנסת להשלים את ימיה והבחירות יתקיימו במועדן, נובמבר 2019.