הוועדה המקומית לתכנון ובנייה החליטה בשבוע שעבר להמליץ לוועדה המחוזית, לתת תוקף לתכנית הרחבת משכן כנסת ישראל. זאת, תוך השלמת סקר טבע עירוני ובחינה נוספת של צמצום הפגיעה בטבע במסגרת התכנית. 

התכנית שהופקדה בידי החברה "פלג אדריכלים", מאפשרת הרחבות עתידיות המתבססות על תכנון מקיים, ירוק וסביבתי, שיבוא לידי ביטוי בין היתר באמצעים כמו בנייה שתעמוד באופן המחמיר ביותר ובהצטיינות בתקן הישראלי לבנייה ירוקה, בנייה משמרת מים להשבת מי הגשמים חזרה לקרקע, תכנון שישמור על חיסכון אנרגטי בכל מערכות האוויר והחשמל, שימוש במרכז אנרגיה - בגז טבעי. על גבי חלק מהגגות תישתל צמחיה ויהיו מקומות לישיבה, מנוחה ותצפית, ועל חלקם יוצבו מתקנים לשימוש באנרגיה סולארית. כמו כן, בפעולות הגינון יקפידו על שימוש בצמחיה מקומית המאפיינת את הרי ירושלים.

היקפי הבינוי המוצעים, מאפשרים הכפלת היקפי הבינוי הקיימים במשכן הכנסת והתאמתו לצרכים הגדולים של המתחם, תוך שמירה על המאפיינים הייחודיים של המקום. תוספות הבינוי ישמשו להקמת בניינים חדשים מדרום וממערב לבניין הכנסת הקיים לטובת לשכות חדשות לחברי הכנסת, משרדי מנהלה, מטבחים וחדרי אוכל, חדרי ועדות, מלונית, משרדי ועדת הבחירות המרכזית ונוספים.

התוכנית תכלול גם הוראות ייחודיות הנוגעות לשימור מבנה משכן הכנסת המקורי, בהתחשב בחשיבותו הלאומית וההיסטורית. אלו יעסקו בעיקר בחשיבות הנצפות של המבנה המקורי, כך שהבינוי החדש לא יסתיר את המבנה המקורי. עקרונות התכנון לתוספות הבינוי מציגים "מרקם שטיח" המשתפל על הטופוגרפיה עם חצרות פנימיות בדומה להרחבות שנעשו למשכן הכנסת לפני מספר שנים.

התוכנית מציעה שמירה על הכניסה המקורית מצפון דרך רחבת משכן הכנסת הטקסית, וכן תוספת של שתי כניסות חדשות להולכי רגל, האחת ממערב, בסמוך לתחנת רכבת קלה עתידית מול הספרייה הלאומית, וכניסה נוספת מדרום, בסמוך למיקום הנוכחי של "שעון הפרחים". כמו כן, התוכנית מציעה כניסה תפעולית לרכבים בשיפולי הקרקע בדרום מזרח, בסמוך לגן סאקר. מתכנני הרחבת הכנסת הינם פלג אדריכלים.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון, אמר: "הרחבת בית הנבחרים הלאומי והפיכתו ל'מבנה ירוק' - המשלים את הסביבה, הינה בעלת חשיבות עליונה ותחזק את המוסדות הלאומיים הממוקמים בירושלים. נמשיך ונפעל על מנת ליישם את כלל הצרכים הממשלתיים בעיר למען פעילות יעילה ותורמת לאזרחי המדינה".