בפתח השיחה אמר חבר הכנסת קרויזר: "זה מסר חד וברור שאנחנו חוזרים עליו וגם רואים את מערכת הביטחון ביו"ש נלחמת בטרור ביד רמה. מעל 130 מחבלים מחוסלים מאז הקמת הממשלה. וכן, לצערנו הרב עוד לא חיסלנו את כל מבקשי רעתנו ואנחנו מקווים שמערכת הביטחון תמשיך ותרדוף את אלה שפוגעים באזרחי מדינת ישראל ובחיילי צה"ל. הידיעה הקשה הזו (על הפיגוע) תפסה אותנו באמצע יום ההוקרה למערך המילואים בכנסת יחד עם שר הביטחון והרמטכ"ל. תופסת אותנו הידיעה הקשה, ואני חושב שזה המסר גם שיצא משם".
לאחר מכן, התייחס לפיגועים ביהודה ושומרון, ולבקשת המתנחלים להחזיר את המחסומים. חבר הכנסת נשאל האם החזרת המחסומים תפתור את הסוגיית הביטחון והשיב: "בוודאי שזה אחד הפתרונות. המחסום מאוייש, החסם יכול להיות חסימה של צירים שנפתחים כל פעם בשביל אוויר לנשימה, צירים פתוחים, כל מיני הגדרות של מערכת הביטחון. אנחנו דורשים לחסום את אותם הצירים מועדים לפורענות, להחזיר את אותם המחסומים ולהמשיך בסיכולים הממוקדים ביתר שאת כלפי כל הארגונים ביהודה ושומרון".
"הרי יש רצון כל פעם, לחץ בינלאומי או החלטות פוליטיות להסיר חסמים ולפתוח צירים שלא בהכרח מחויבים למציאות שם, ולצערנו הרב אנחנו רואים שכל פעם שחסם כזה נפתח הפיגוע ממהר ומגיע. לכן אנחנו אומרים להחזיר את אותם חסמים. אנחנו רואים שכוחות הביטחון של הרשות הפלסטינית קורסים ולא מצליחים לתת מענה, ואנחנו המתיישבים שחיים ביהודה ושומרון וכוחות צה"ל נתקלים באירועים כאלו מדי פעם, ולכן אנחנו אומרים - חזרה של חסמים וחזרה של מחסומים", הוסיף.
לאחר מכן, התייחס להצעת החוק שתאפשר לשר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, להפעיל מעצרים מנהליים. לדבריו, "אתה צודק שיצאנו כנגד השימוש בכלי הזה שנקרא מעצר מנהלי, כלי מאוד אגרסיבי וחמור. יצאנו כנגדו כל פעם שהופעל הכלי נגד מתיישבי יהודה ושומרון, לאחר שהעצורים שוחררו, ברוב המקרים הם נעצרו ללא עוול בכפם. לכן אנחנו יצאנו נגד אותם המעצרים שלא הופעלו כנגד אנרכיסטים שפוגעים פיזית בחיילי צה"ל, בלוחמי מג"ב, עליהם לא הופעל הכלי אלא הופעל בצורה חד צדדית. לכן יצאנו כנגד ההחלטה הזו. לצערנו הרב הפשיעה במגזר הערבי נהייתה תופעה מפלצתית, תופעה של הזנחה במשך שנים".
עוד אמר כי "השר הגיע והוא דורש כלים. אחד הכלים זה לקחת ולהשתמש בכלי הזה, האגרסיבי, של מעצר מנהלי כנגד אותם ראשי ארגוני פשע, גם במגזר היהודי, גם במגזר הערבי. דיברנו על כך, דיברנו גם על הכנסת השב"כ לטווח המיידי. כמובן שהמשטרה היא בעלת המנדט והיא תצטרך להתמודד, אבל המשטרה גם מוזנחת . קיבלנו את משטרת ישראל עם 1,400 שוטרים שפרשו רק שנה שעברה, לכן התעקשנו על תקציב גדול. יש כאן מערכת שצריך לתת לה כלי וגם לסמוך עליה שתדע להפעיל את זה כמו שצריך וגם שיהיו בכנסת אנשים שיודעים לבקר את אותה מערכת אם היא מפעילה את הכלי בצורה אגרסיבית ולא ראויה".
בסיום נשאל - לעצור את אהוד ברק מעצר מנהלי? התלוננת נגדו במשטרה. חבר הכנסת קרויזר אמר: "התלוננתי נגד ראש הממשלה לשעבר ברק ואמרתי שכאשר הוא התנגד לרפורמה והיה ממובילי ההתנגדות לרפורמה, כל עוד הוא דיבר, אבל מאחר והוא עבר את הקו שמפריד בין חופש הביטוי ועבר לקריאה אקטיבית של מרי אזרחי, הפסקת תשלומי מיסים, חסימת נתב"ג, שמתפרסם בערוץ 14 שיש קבוצת וואטסאפ של אנשים שמכינים התארגנויות אקטיביות כדי להקים את המרי הזה, ולכן אנחנו אמרנו שכאן הוא עבר מחופש הביטוי לחופש השיסוי, עבר את הרף הפלילי ולכן הגשתי נגדו תלונה במשטרת ישראל ואני סמוך ובטוח שהמשטרה תמצה איתו את החקירה בגין העבירות שלו".
סייעה בהכנת הכתבה: שני רומנו 103fm