כולנו, למעט הטבעונים והאלרגים לחלב שביננו, מסכימים ששוקו זה משקה טעים, אבל האם אנחנו יודעים מאיפה הוא מגיע? מחקר חדש שנערך בין 1,000 אמריקאים בני 18 ומעלה מוכיח שרבים מהם לא. על פי המחקר, שנערך לבקשת המכון לחדשנות של חלב בארצות הברית, 7% מהאמריקאים מאמינים שמקורו של השוקו הוא מפרות חומות, ו-48% נוספים הודו שהם לא יודעים מהיכן מגיע המשקה החום והמתוק.



"בסופו של יום, מדובר בעניין של הכרה", הסבירה סיסלי אפטאון, שהקימה עמותה ללא רווח למען חינוך ילדי בתי ספר יסודיים על תזונה נכונה. "כרגע, אנחנו מורגלים להאמין שאם אנחנו רוצים משהו לאכול, אנחנו הולכים לסופר וקונים אותו. שום דבר במערכת החינוך שלנו לא מסביר לילדים מאיפה האוכל מגיע".



"אנחנו עדיין פוגשים ילדים שמתפלאים לשמוע שצ'יפס עושים מתפוח אדמה". הוסיפה אפטאון ואמרה כי "ידע הוא כוח. בלעדיו, אין לנו את היכולת לעשות בחירות מושכלות".




via GIPHY