בוועדת זכויות האישה של האו"ם הוחלט היום (שישי) לגנות את מדינת ישראל בשל יחסה לאישה הפלסטינית. ההחלטה עברה ברוב גדול, זאת למרות שמדינות כמו ערב הסעודית, איראן ואפגניסטאן, בהן דיכוי נשים הוא מדיניות ממשלתית, לא גונו.
במסגרת אירועי הפסגה של הועדה למעמד האשה באו"ם, שכללה מאות כנסים, בהם השתתפו אלפי אנשים מכל העולם, הועברה החלטה פוליטית אחת בלבד, אשר מאשימה את ישראל בפגיעה באשה הפלסטינית. 
 
ישראל היא המדינה היחידה שזכתה לגינוי בוועדה. ההחלטה הוגשה על ידי קבוצת המדינות המתפתחות באו"ם, בשם הפלסטינים, והתנגדו לה ארה"ב וישראל, מתוך 45 מדינות חברות. 13 מדינות נמנעו, ביניהן, האיחוד האירופי. ההחלטה קובעת שישראל היא האחראית למצבן של הנשים הפלסטיניות, בכל תחומי החיים. 

שגריר ישראל באו"ם, רון פרושאור, אמר בתגובה: "אם למישהו היה ספק שבארגון האומות המאוחדות נעשית דמוניזציה לישראל, הנה האמת כולה מוטחת בפרצופו במלוא העצמה. 193 מדינות חברות באו"ם, והן כוללות מדינות אשר טובחות באזרחים ואזרחיות, כולאות עיתונאים ועיתונאיות, מוציאות להורג נשות אופוזיציה ומחוקקות חוקים מפלים בתחום המגדר. כל המדינות האלה זוכות לחסינות באו"ם. הוועדה למעמד האשה בעצמה מורכבת מהמפרות הגדולות ביותר של זכויות נשים בעולם, שאיראן וסודן, הן בין הצדיקות שבהן. 
 
ברשות הפלסטינית רצח על כבוד המשפחה הוא עניין יומיומי ותעסוקת נשים עומדת על 17% בלבד. הגיע הזמן שהפלסטינים ייקחו אחריות על משהו. יחסם לנשים זו נקודת התחלת טובה ללקיחת אחריות. הפלסטינים מנצלים את הארגון הזה ניצול ציני, והנה הם מגיעים גם לוועדה למעמד האשה, שאולי הוקמה על בסיס ערכים וחזון, אך כמו כל חלקה טובה בארגון הזה, היא הפכה לשדה מורעל, שניזון מהסתה נגד ישראל, ולכלי של דמוניזציה בידי קבוצות עוינות בעלות אינטרס".
הדיפלומטית נלי שילה הגיבה בשפה הערבית: "כשאנחנו מצביעים היום נגד ההחלטה, אנחנו לא מצביעים נגד האשה הפלסטינית, אלא למענה. לא זו הבמה המתאימה, ולא זו הדרך לשיפור מעמד האשה הפלסטינית. השינוי יבוא ממקום של לקיחת אחריות של ההנהגה הפלסטינית ועבודה למען העתיד. הפלסטינים מנצלים את במת האו"ם כדי לנגח את ישראל, וההתנהלות שלהם לא תסייע לעם הפלסטיני בכלל ולא לאשה הפלסטינית בפרט".