שוב מקרה של טבח המוני באמריקה: לפחות 14 בני אדם נהרגו בתקרית ירי בבניין שירותי הרווחה בעיר סן ברנרדינו שבקליפורניה, מזרחית ללוס אנג'לס, ועוד מספר בני אדם נפצעו, כך דיווחו אמש (רביעי) שירותי הכבאות של העיר בחשבון הטוויטר שלהם. עד כה לא ידועה זהות המעורבים או הרקע לטבח.
הירי אירע במרכז האזורי אינלנד, מתקן לאנשים הסובלים ממוגבלויות התפתחותיות, שאירח באותה שעה אירוע. לא ברור עדיין מה הרקע למקרה והאם מדובר באירוע טרור. המשטרה מנהלת מצוד אחרי שלושה בני אדם שחשודים שביצעו את הירי. לפי דיווח של רשת החדשות NBC, חשוד אחד נורה ונהרג בעקבות קרב יריות עם המשטרה באזור הירי, וחשוד נוסף נעצר.
זירת הטבח בקליפורניה. צילום: רויטרס
אובמה אף ציין כי המניע לירי עדיין לא ברור, אך הדגיש: "פעם אחר פעם יש מקרים של ירי המוני במדינה שלנו. אין לכך שום דוגמה בעולם. אסור לנו לאפשר שזה יהיה אירוע נורמלי".
אחד מהאנשים באזור שהתראיינו לכלי התקשורת סיפר בדמעות כי "הבת שלי שלחה לי הודעת טקסט, בה היא סיפרה כי היא נעלה את עצמה ושהיא נמצאת שם עם חברה שלה. היא ביקשה שנתפלל עבורה", סיכם בדמעות.
טיפול בפצועים סמוך לבניין בו בוצע הירי בסאן ברנרדינו. צילום: רויטרס
הלוס אנג'לס טיימס דיווח שהאירוע החל בשעה 11:00 שעון מקומי. דוברת המשטרה אמרה לעיתון כי החשודים חמושים היטב ולובשים שכפ"צים. עד ראיה סיפר לרשת פוקס כי בתו נמצאת בבניין יחד עם ילדים אחרים: "כולם התחבאו, היורה פגע ב-20 איש לפחות". דוברת המרכז הרפואי לומה הסמוך, אמרה כי בית החולים מצפה לקבל פצועים בכל רגע: "אנחנו במצב המתנה".