ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון, תקף אתמול את ישראל ואמר המצב במזרח ירושלים מחזק את עמדתו כי ההתנחלויות הן בלתי חוקיות. ראש ממשלת בריטניה אמר אמש כי למרות שהוא תומך נלהב של ישראל, הוא הופתע והזדעזע מהמתרחש במזרח ירושלים, זאת בעת מה שכינה "ביקורים בשטחים הכבושים".

"אני ידוע כחבר טוב של ישראל, אך אני חייב להגיד כי בפעם הראשונה שביקרתי בירושלים וערכתי סיור מעמיק בעיר הנפלאה הזאת, וראיתי את הכתרים שהוצבו באזורים הכבושים במזרח ירושלים, זה זעזע אותי", אמר קמרון לחברי הפרלמנט. 

כרזות נגד האפרטהייד הישראלי ברכבת התחתית בלונדון. צילום: צילום מסך
כרזות נגד האפרטהייד הישראלי ברכבת התחתית בלונדון. צילום: צילום מסך
 

קמרון תקף את ישראל שלושה ימים לאחר שארבעה מליון נוסעים בלונדון נחשפו למבצע ענק של תנועת ה-BDS כנגד מה שמכונה "האפרטהייד הישראלי". הפעם החליט הארגון שפועל נגד ישראל לפתוח בקמפיין ענק במסגרת שבוע "ישראל היא אפרטהייד". התנועה האנטי ישראלית, אשר במקרה זה יושבת בעיר ברייטון, כיסתה כ-500 קרונות של הרכבת התחתית בבירת בריטניה בכרזות ענק נגד ישראל, כך נטען בחשבון הטוויטר של התנועה ובעיתון "הג'ואיש כרוניקל".


בכרזה אחת נטען כי נשק בריטי משמש לטבח בפלסטינים במהלך מבצע צוק איתן, בכרזה נוספת נאמר שרשת ה-BBC מוטה כלפי ישראל, זאת בניגוד לטענה של
 ישראל כי הרשת מוטה דווקא לטובת הפלסטינים בחלק מדיווחיה. כרזה שלישית מכוונת נגד חברת G4S, שמפעילה בתי כלא בגדה המערבית. הכרזות מאשימות את החברה שהיא מבטיחה את האפרטהייד הישראלי ועושה כל מה שאפשר על מנת לגרוף רווחים.

ההתנגדות לישראל הגיעה עד לפרלמנט הבריטי, לאחר שנציג הרשות הפלסטינית בלונדון פרסם מאמר בו הוא קורא לבטל את הזמנתו של יו"ר הכנסת יולי אדשלטיין לנאום בפרלמנט בשבוע הבא, בטענה שזה נותן לגיטימציה לכיבוש הישראלי. בתגובה לכך אמר אדלשטיין: "משום מה, מעולם לא הפריע לאף אורח רם דרג לשבת מולי בתוך הכנסת בישראל, אולם כשמדובר בטריטוריה שלהם, אז בשביל פופוליזם זול ומציאת חן בעיני גורמים קיצוניים הם מוכנים לייצר כותרות".