לאחר פגישה שהתקיימה עם השגריר הבריטי במוסקבה, משרד החוץ הרוסי הודיע היום (שבת) על גירוש 23 דיפלומטים מבריטניה בשבוע הקרוב. זאת, ברקע המתח בין המדינות סביב פרשת הרעלתו של המרגל לשעבר סרגיי סקריפל ובתו יוליה באמצעות גז עצבים נדיר ובהמשך להחלטתה של ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי לגרש 23 דיפלומטים רוסיים ממדינתה.



במשרד החוץ הרוסי הוסיפו כי האישור שניתן לבריטניה לפתוח קונסוליה כללית בעיר סנט פטרבורג מבוטל.



שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב אמר אתמול בראיון, כי יתכן ששר ההגנה הבריטי גווין וויליאמסון הוא "חסר השכלה". לברוב אמר את הדברים בתגובה לדברי וויליאמסון, לפיהם "רוסיה צריכה לעזוב ולשתוק". בנוסף, הוא התייחס למשבר עם בריטניה ואמר: "נגרש דיפלומטים בריטים". הוא טען: "הפסקנו להתייחס להאשמות של בריטניה".

דבריו הגיעו לאחר דיווח ב"טלגרף" הבריטי כי גז העצבים שבו נעשה שימוש, על אדמת בריטניה, על מנת להרעיל את מרגלה לשעבר של רוסיה סרגיי סקריפל, הושתל במזוודה של בתו יוליה, שנפגעה אף היא באירוע, בעת ששהתה במוסקבה. מקורות בכירים מסרו לכלי התקשורת כי הם משוכנעים בכך שהגז מצא את דרכו לבגדיה או לפריט קוסמטי במזוודתה. לפי ההערכות 131 בני אדם באו במגע עם החומר הקטלני שפותח ברוסיה, כך לפי סגן מפקד משטרת ווילשייר, פול מילס. 

סרגיי סקריפל. צילום: AFP


קרובי משפחה של השניים מפנים אצבע מאשימה כלפי החותנת של יוליה לאחר שהתברר כי היא בעלת סיווג ביטחוני מהממשלה הרוסית. לטענתם, האם זעמה על כך שבנה התחתן עם משפחתו של אדם שבגד ב-300 סוכנים רוסים. ויקטוריה בת ה-45 ממוסקבה, אחייניתו של המרגל שהורעל, סיפרה ל"סאן" הבריטי כי "דעתי היא שסרגיי לא היה המטרה, אלא בתו".

אתמול ישראל נכנסה גם היא לקלחת הרוסית בריטית, לאחר ששגרירות רוסיה בישראל פרסמה הודעה רשמית, בה גינתה את הגינוי הישראלי לרוסיה, וכמובן תקפה את בריטניה. "רוסיה מגנה את הניסיונות להכניס את ישראל לתוך ההיסטריה האנטי - רוסית המחודשת שיוזמת לונדון, בתואנת שווא על מעורבות מוסקבה באירוע ההרעלה בבריטניה, נכתב בציוץ שפרסמה השגרירות בטוויטר. 
שלשום יצאו מנהיגי ארה"ב, בריטניה, צרפת וגרמניה בהצהרה משותפת, לפיה "רוסיה עומדת מאחורי הרעלתו של סקריפל". בהודעה הרשמית הסבירו ממשלותיהם של ארבע המעצמות כי "אין הסבר חלופי לאחריות של רוסיה למתקפה".
במסר ששיגרו עמנואל מקרון, אנגלה מרקל, תרזה מיי ודונלד טראמפ נכתב כי "התנהגות מסוג זה מפרה את ההסכמים ביחס לשימוש בנשקים כימיים ואת החוק הבינלאומי", וכי "היא מאיימת על הביטחון של כל המדינות".