במשרד ההגנה הרוסי טענו היום (שני) כי ארצות הברית ובנות בריתה פגעו בתקיפה שנערכה ביום שבת האחרון בסוריה במטרות צבאיות ולא רק במכוני מחקר כפי שדווח בכלי התקשורת הסוריים. בנוסף ציינו במשרד ההגנה, כי הצבא הסורי השמיד 71 מתוך 103 טילי שיוט ששוגרו על ידי המעצמות.
בתוך כך, ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי אמרה כי סוריה מנסה להסתיר ראיות לתקיפה הכימית בדומא, בתמיכת רוסיה. היא הוסיפה כי התקיפה בסוריה הייתה אינטרס בריטי, ולא תוצאה של לחץ מצד נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. 
"לא עשינו זאת משום שטראמפ ביקש מאתנו, עשינו זאת משום שאנו מאמינים שזה היה הדבר הנכון לעשות", אמרה, "יש תמיכה בינלאומית רחבה לצעד שנקטנו בו".
התקיפה בסוריה. צילום: רויטרס

בבית הלבן טענו הלילה כי הנשיא דונלד טראמפ עדיין מעוניין להשיב את כוחות הצבא האמריקאי מסוריה בהקדם האפשרי. דברים אלה באים על רקע דבריו של נשיא צרפת עמנואל מקרון כי שכנע את טראמפ להשאיר את כוחותיו בסוריה לתקופה ארוכה.
 
דוברת הבית הלבן, שרה סנדרס, אמרה בהצהרתה כי "המשימה האמריקאית לא השתנתה. הנשיא היה ברור בדבריו כי הוא מעוניין להשיב את הכוחות הביתה בהקדם האפשרי". סנדרס הוסיפה: "אנחנו נחושים למחוץ לחלוטין את דאעש וליצור תנאים שימנעו את חזרתו. בנוסף, אנחנו מצפים מבעלי הברית שלנו באזור לקחת אחריות גדולה יותר - צבאית וכלכלית, על מנת לשמור על הביטחון באזור".

הדברים כאמור באים על רקע הצהרתו של מקרון כי הוא שכנע את הנשיא טראמפ להשאיר את הכוחות האמריקאים בסוריה. "הסברתי לו שחיוני שארצות הברית תישאר שם", אמר מקרון בראיון לתקשורת הצרפתית. הנשיא הצרפתי גם הסביר מדוע צרפת פעלה נכון כשהצטרפה לתקיפה נגד יעדי ייצור הנשק הכימי בסוריה: "יש לנו לגיטימציה מוחלטת לפעול במסגרת הזאת. שלוש חברות קבועות במועצת הביטחון החליטו להתערב". 

מנגד, נשיא סוריה, בשאר אסד, כינה את התקיפה של המערב על ארצו "תוקפנות עוינת". בשיחה עם חברי הפרלמנט הרוסי אמר אסד: "אין מקום להתייחס לקריאת משרד החוץ האמריקאי לסוריה לחשוף את הארסנל הכימי שלה, מאחר שארצנו סילקה לחלוטין את הארסנל, בסיוע רוסי".
 
ואילו נשיא רוסיה ולדימיר פוטין שוחח אתמול עם נשיא איראן חסן רוחאני ודן עמו במתקפה המשולשת של ארה"ב, בריטניה וצרפת על סוריה. שני האישים אמרו כי המתקפה פגעה בסיכוי לפתרון מדיני. הנשיא הרוסי אמר לעמיתו האיראני: "תקיפה נוספת בסוריה תגרום לכאוס במערכת הבינלאומית".

שגרירת ארה"ב באו"ם ניקי היילי אמרה כי ארצה לא תוציא את כוחותיה מסוריה עד אשר יושגו כל היעדים שהוצבו. היילי הוסיפה ואמרה שהיחסים עם רוסיה "מתוחים מאוד", בחלקם בגלל סוריה, אך וושינגטון עדיין מקווה ליחסים טובים יותר. "ארה"ב לא תנהל דיאלוג מול סוריה", הוסיפה.