נשיא קוריאה הדרומית מון ג'יאה אין, מקבילו הקוריאני קים ג'ונג און ונשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, יכריזו בשבוע הבא בסינגפור על קץ מלחמת קוריאה, זאת לאחר 68 שנים, כך על פי מקור מדיני בכיר בסיאול. "ההכנות לקראת ההצהרה שתינתן ב-12 ביולי כבר בעיצומן", אמר המקור, שהוסיף: "סינגפור נערכת לאירוח הפגישה המשולשת".



הציפיות לקראת ההכרזה גדלו לאחר דבריו של טראמפ ביום שבת האחרון, כאשר הצהיר כי החתימה עליה תהיה "חשובה מאוד", זאת לאחר שנפגש עם הבכיר הצפון-קוריאני קים יונג צ'ול, אשר מסר לו מכתב מטעם קים. "דיברנו על סיום המלחמה", סיפר המנהיג האמריקאי לאחר הפגישה בין השניים לכתבים. "זו מלחמה שנמשכת כבר 70 שנה, אתם מאמינים?". 



שלשום הודיע נשיא ארה"ב כי הפסגה בינו לבין שליט קוריאה הצפונית תיערך לאחר שבוטלה בחודש שעבר בתאריך המקורי שנקבע בסינגפור. "אתם תיאלצו לנסוע כי תצטרכו להיות בסינגפור", טראמפ אמר לכתבים במדשאות הבית הלבן. "אני חושב שזה עומד להיות תהליך מאוד מוצלח בסופו של דבר". 



טראמפ. צילום: רויטרס
טראמפ. צילום: רויטרס



הנשיא הוסיף כי הוא מאמין שסיום הסכסוך בחצי האי הקוריאני עשוי לבוא כתוצאה מהפסגה, וכי שינוי משמעותי במדינה המבודדת יקרה תחת קים ג'ונג און. טראמפ סיפר כי אמר לשליח הצפון קוריאני כי וושינגטון תימנע כעת מהטלת סנקציות נוספות על פיונגיאנג. "אני מצפה ליום בו אוכל להסיר מעליה את העיצומים", אמר טראמפ.



כזכור, טראמפ ביטל את הפסגה בעקבות הצהרות "עוינות" מקוריאה הצפונית. עם זאת, הלילה אמר קים כי הרצון שלו לפרז את חצי האי הקוריאני מנשק גרעיני "שריר וקיים, עקבי ומקובע", כך לפי התקשורת הממלכתית במדינה. הוא אמר את הדברים בפגישה עם שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב שביקר בפיונגיאנג. הוא הוסיף כי יחסי קוריאה הצפונית עם ארצות הברית ופירוק הגרעין יתבצעו על בסיס "שלב אחר שלב".




כידוע, מלחמה קוריאה פרצה ב-25 ביוני 1950 כאשר הצבא הצפון קוריאני, שנתמך באותה עת על ידי כוחות סובייטים, פלש לקוריאה הדרומית. לאחר שלוש שנים רצופות של לחימה המדינות הגיעו להסכם הפסקת אש, אך לא חתמו על הסכם שלום. בעקבות הקרבות, הפך הגבול בין המדינות לאחד האזורים המבוצרים ביותר בעולם.