שעות לפני הפסגה ההיסטורית בין נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, לבין שליט קוריאה הצפונית, קים ג'ונג און, בסינגפור, אמר היום (שני) מזכיר המדינה האמריקאי, מייק פומפאו, כי הנשיא מוכן לגמרי לפגישה. לגבי הציפיות האמריקאיות מהפסגה אמר פומפאו כי הן לא השתנו: "פירוז שלם, מפוקח ובלתי הפיך של חצי האי מנשק גרעיני הוא התוצאה היחידה שארצות הברית תקבל. הסנקציות יישארו עד שקוריאה הצפונית תבטל לגמרי את תוכניות הנשק להשמדה המונית".

פומפאו, שדיבר במסיבת עיתונאים בסינגפור, אמר עוד כי ארצות הברית מוכנה לספק לפיונגיאנג סידורי אבטחה מספקים, כך שהעם הצפון קוריאני ירוויח. "אנחנו מוכנים לספק בטוחות ביטחוניות השונות וייחודיות מכל מה שארה"ב הסכימה לתת בעבר. אנחנו חושבים שזה הכרחי וראוי". 

מוקדם יותר היום נועד הנשיא טראמפ עם מארח הפסגה, ראש ממשלת סינגפור, לי הסיין לונג, ואמר כי הוא חושב שהפסגה תלך בכיוון נכון. עד לקיום הפגישה, ינסו הצדדים לגשר על הפערים ביניהם, כשנקודת המחלוקת המרכזית, על פי הדיווחים היא לגבי מה יכלול פירוז חצי האי. הלילה נודע כי טראמפ וקים ידונו גם במנגנון קבע לשמירה על השלום בחצי האי הקוריאני.

טראמפ ושליט קוריאה הצפונית נחתו אתמול בסינגפור לקראת הפסגה ההיסטורית שתיערך ביניהם מחר בבוקר. לפי הדיווחים, המנהיג הצפון־קוריאני אמור לעזוב את המדינה חמש שעות בלבד לאחר תחילת הפסגה, בניגוד להערכות הגורסות כי שהמפגש עשוי להימשך יום נוסף.

הפגישה הראשונה בין מנהיגי שתי המדינות אמורה להתחיל מחר ב־9 בבוקר (שעון מקומי; 4 לפנות בוקר שעון ישראל) במלון קאפלה היוקרתי באי סנטוסה הסמוך לסינגפור. בשבוע שעבר ציין טראמפ כי אם תתקדם הפסגה היטב, היא עשויה להתארך מעבר ליום אחד, אולם ה"וול סטריט ג'ורנל" ציטט אתמול גורם המודע לפרטים שטען כי קים אמור לעזוב את סינגפור כבר בשעה שתיים אחר הצהריים. לפי הדיווח, טראמפ עצמו מתכנן לצאת מסינגפור ברביעי בבוקר.

המלונות של שני המנהיגים, כמו גם מלון "קאפלה", הפכו אתמול למתחמים מבוצרים עד יום חמישי, והמשטרה הסינגפורית הקימה מחסומים ומבצעת בדיקות ביטחוניות. למרות זאת, המקומיים הודו כי אינם מוטרדים מההפרעות לתנועה. "אני מקווה שהכל יפעל היטב", אמרה תושבת מקומית לסוכנות הידיעות יונהאפ. "בהיותי תושבת סינגפור, אני גאה שרואים בארצי צד ניטרלי ומקום עבור האירוע".

ראש הממשלה לי ציין כי עלויות אירוח הפסגה צפויות להגיע ל־20 מיליון דולר, וכי מחצית מהסכום מוקדשת לאבטחה. ואולם, הוא ציין: "זו עלות שאנחנו מוכנים לשלם". לי הוסיף: "זו התרומה שלנו ליוזמה בינלאומית שיש לנו עניין בה. מנקודת המבט שלנו, חשוב שהפגישה הזאת תתקיים, שיהיו לה תוצאה חיובית, שתקבע מסלול חדש שיוביל בתורו לביטחון וליציבות באזור. לכן, כאשר שני הצדדים ביקשו שנארח את הפגישה, לא יכולנו להגיד לא".