המכס ליבואנים: תפוצו רק אם מכשירי הסלולר יוחזרו לחו"ל

לאחר שנפגעו מהחלטת השר כחלון לבטל את מסי הקנייה הודיעה רשות המסים ליבואני הפלאפונים שהם יפוצו בתנאי שהמכשירים שלא נמכרו יישלחו בחזרה למדינות מהן יובאו

יהודה שרוני צילום: ראובן קסטרו
מרכז שירות פלאפון
מרכז שירות פלאפון | צילום: מרק ישראל סלם
2
גלריה

יבואני הסלולר מתנגדים לדרישה בנימוק שאינה מעוגנת בחוק. יו"ר ארגון התאגידים של סוכני המכס והמשלחים הבינלאומיים אמיר שני כתב לארדיטי כי דרישה זו אינה הגיונית וכי היא מעקרת את תוכן הסעיף, שנועד במקור לאפשר החזרי מס קנייה ליבואנים שלא מכרו את המכשיר.

השר כחלון. יבואני הסלולר זעמו על החלטתו. צילום: אבשלום ששוני
השר כחלון. יבואני הסלולר זעמו על החלטתו. צילום: אבשלום ששוני | השר כחלון. יבואני הסלולר זעמו על החלטתו. צילום: אבשלום ששוני

פנייתו של שני מעוגנת בשתי חוות דעת משפטיות שסיפקו עורכי הדין איריס וינברגר ושמואל גרוסמן. לפיהן הדרישה של רשות המסים אינה במקומה. במקביל ביקשו יבואני הסלולר את סיוע איגוד לשכות המסחר.

על פי ההערכות, בישראל פועלים 1,200 יבואני מכשירי סלולר וציוד נלווה העלולים להינזק מההחלטה. מלאי המכשירים שנרכש ושבגינו כבר שולם מס קנייה אך עדין לא נמכר, נאמד ב־200 אלף. הנזק הכספי ליבואנים נאמד ב־100 מיליון שקל.

מכירות הדגמים החדשים של הסלולר התעכבו בגלל אי־הבהירות בסוגיית המס. על פי ההערכות, בסופו של דבר תיפתר המחלוקת בפשרה המשפטית שתושג.

תגיות:
משה כחלון
/
סלולרי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף