"המאכל הלאומי" של ישראל הוא אולי פלאפל, אך מסתבר כי הישראלים אוהבים לאכול בשר - והרבה. מדו"ח מיוחד אשר התפרסם לאחרונה וסקר את כמויות הבשר אשר אוכלים תושבי המדינות השונות החברות ב-OECD עולה כי ישראל נמצאת במקום השלישי בדירוג, הרבה לפני מדינות אירופה, ואפילו דרום אמריקה. האם המקום השלישי הוא "מכובד" או אולי דווקא ההפך - זו כבר שאלה אחרת.
למקום השלישי, כאמור, הגיעו הישראלים - אשר אכלו במהלך השנה 86 קילוגרם בשר (235 גרם בשר בממוצע מדי יום). על פי הדו"ח, ישראל הקדימה כמה מהמדינות בעלות המוניטין המוביל בעולם בתחום הבשר - לרבות ארגנטינה (במקום הרביעי בדירוג, 84.6 ק"ג בשר בשנה בממוצע לאזרח) אורגוואי (במקום החמישי) וברזיל במקום השישי. בישראל אוכלים, מסתבר, כמעט פי 2 בשר מאשר בסין - שם אכלו האזרחים בשנת 2014 48.8 ק"ג בשר בממוצע בלבד (כ-130 גרם ליום).