אח, יא באבא: הכנסות של מיליארד וחצי דולר בשבע דקות

אתר הקניות הסיני רשם שיא חדש והרוויח כ-18 מיליארד דולר במכירות "יום הרווקים" המסורתי. באמזון יחלו להציע את המחירים המוזלים של "יום שישי השחור" כבר מחר

תמונה ברירת מחדל - כותב צילום: מעריב אונליין
מכירות יום הרווקים 2016
מכירות יום הרווקים 2016 | צילום: רויטרס

הנתון המדהים ביותר שסיפקה החברה היה שבשבע הדקות הראשונות של יום המכירות שנפתח בחצות שבין חמישי לשישי נרשמו הכנסות של 10 מיליארד יואן (1.47 מיליארד דולר). לפני שלוש שנים הושג סכום מכירות זהה רק כעבור שש שעות מרגע תחילת המכירות. בכל השעה הראשונה עמדו ההכנסות על חמישה מיליארד דולר.

בעליבאבא ציינו כי המוצרים הנמכרים ביותר ביום הרווקים היו של חברת אפל, חברות הספורט נייקי ואדידס ושל חברת האלקטרוניקה Haier, נוסף לפמפרס, פיליפס וסימנס. 82% מכלל המכירות בוצעו על ידי הרוכשים באמצעות טלפונים ניידים.

השנה סיפקה עליבאבא פריצת דרך טכנולוגית כשאפשרה לרוכשים להשתמש בשתי אפשרויות טכנולוגיות מתקדמות שעדיין נמצאות בשלב הניסיוני – סביבה של מציאות מדומה (VR) וסביבה של מציאות רבודה (AR) שבה המשתתפים יכולים לרדוף אחרי הקמע של החתול לתוך עולם אמיתי של חנויות ומסעדות. בחברה ציינו כי המטרה היא לאפשר לצרכנים לקבל חוויית קניות חדשנית, ולעסקים למצוא דרכים חדשות לשווק את המוצרים שלהם.

"11.11 השנה היה הצצה מקדימה לעתיד הקניות, שם בידור, סחר ומגע אינטראקטיבי מתרחש ללא הפרעה", אמר מנכ"ל קבוצת עליבאבא, דניאל ז'אנג. "מרגע פתיחת אירועי החימום ועד האירוע של הספירה לאחור, וכל הדרך לאורך 24 שעות הפסטיבל, ראינו מגע חסר תקדים בין צרכנים וסוחרים. 11.11 הראה כיצד סחר אונליין ואופליין מומצא מחדש כדי להציע התנסויות חדשות של קניות למאות מיליוני המשתמשים שלנו".

גם חברות הסחר האלקטרוני הסיניות האחרות דיווחו כי שברו שיאים ביום שישי, כולל המתחרה הבולטת של עליבאבא, JD.com, שמסרה כי בתשע השעות הראשונות של המסחר היא קיבלה יותר הזמנות מאשר בכל האירוע של שנת 2014.

בתוך כך, בחברת אמזון האמריקאית כבר נערכים לקראת מכירות יום שישי השחור (בלאק פריידי) ב-25 בנובמבר והודיעו כי הם יחלו להציע את המחירים המוזלים כבר מחר, וזאת בתגובה לבקשות הצרכנים.

תגיות:
עליבאבא
/
קניות ברשת
/
יום הרווקים הסיני
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף