בקבוקי היין לפתוח איתם את השנה, ב-100 שקל או פחות

ערב ראש השנה הוא הזדמנות מצויינת להרים כוס יין חדש עם משפחה וחברים, אבל בין אם אתם מארחים, או מביאים כמתנה - אתם לא חייבים לפשוט את הרגל בדרך

רואי פרסול צילום: ללא
יינות חדשים, ראש השנה
יינות חדשים, ראש השנה | צילום: יח"צ
16
גלריה
יקב טפרברג, צילום: יח"צ
יקב טפרברג, צילום: יח"צ | יקב טפרברג, צילום: יח"צ

מדובר ביקב פחות מוכר, שלחובבי יין שטעמו כבר הכל שווה לשים יד על בקבוק שלו. יין הרטלנד (HEARTLAND) הוא יין אדום יבש מבציר 2015, שהתיישן במשך 12 חודשים בחביות עץ צרפתיות, והוא בעל ארומות פרי אדום בשל, וניל וציפורן וטעם של שזיף ושוקולד עם סיומת אספרסו ארוכה. זהו יין עגול, מאוזן ונעים לשתייה, מעט חזק (14% אלכוהול) ומתאים הן לארוחות קלות והן לכבדות. הרכב זני: קברנה סוביניון, מרלו ופטיט ורדו.

יין טורא, צילום: יח"צ
יין טורא, צילום: יח"צ | יין טורא, צילום: יח"צ

גראנאש אסטייט הוא היין הראשון מסוגו ביקב דלתון. זהו יין שכולו ביטוי של כרמי היקב באזור הגליל המערבי, הנמצאים מטרים ספורים מגבול לבנון. ליין צבע אדום עמוק, מפולפל, והוא בעל ארומות של דובדבן ופטל יער. מתאים במיוחד למאכלים מעושנים, טלה, קדירות וגבינות קשות.

יין דלתון, צילום: יח"צ
יין דלתון, צילום: יח"צ | יין דלתון, צילום: יח"צ

היקב האמריקאי מוושינגטון חוגג 50 שנים להקמתו עם מהדורה מוגבלת של יין קברנה סוביניון 2015 משובח, המעוטר בתווית המקורית, הראשונה שלו, כפי שעוצבה לפני יובל. את מהות היקב אפשר לסכם בשלושה עיקרים: מסורת, חדשנות והקפדה על הסטנדרטים הגבוהים ביותר. משום כך מגדל היקב את ענבי כרמיו, יינותיו מתיישנים בחביות הצרפתיות המשובחות ביותר ויינניו נשלחים ללימודים ולהשתלמויות באוניברסיטאות וביקבים האירופיים המובילים.

שאטו סן מישל, צילום באדיבות חברת הכרם
שאטו סן מישל, צילום באדיבות חברת הכרם | שאטו סן מישל, צילום באדיבות חברת הכרם

בימים אלו הושק Special Edition, יין רוזה עם ניחוחות של הדרים ואשכולית אדומה, בעל טעם פירותי, עדין ומאוזן. מדובר ביין מלא חיים ומרענן שמתאים לארוחות סוף הקיץ והחגים.

היוצר, צילום: יח"צ
היוצר, צילום: יח"צ | היוצר, צילום: יח"צ

לקראת חגי תשרי מציעים ביקבי רקנאטי להעלות על שולחן החג יינות מסדרת "גליל עליון", שבה היינות מגיעים מכרמים שניטעו בחלקות מובחרות שאנשי היקב איתרו ומצאו שהן מתאימות לגידול זנים קלאסיים. אהבנו במיוחד את שרדונה גליל עליון 2016: יין אלגנטי בעל גוף מלא וניחוחות וטעמי פירות טרופיים, לימון ואשכולית לבנה, המלווים בארומת תבלינים ועץ אלון. מומלץ להגיש צונן היטב (8־12 מעלות), כאפריטיף מהנה לארוחות או כבן לוויה לכל סוגי הדגים, סלטים עשירים, פסטות על בסיס שמנת, או גבינות קרמיות כמו ברי, קממבר ודומותיהן.

רקנאטי, צילום: בועז לביא
רקנאטי, צילום: בועז לביא | רקנאטי, צילום: בועז לביא

יקבי ברקן מציגים בפעם השישית את סדרת יינות Assemblage משנת הבציר 2013. זו סדרת איכות של בלנדים מקומיים, כאשר כל יין מורכב מהזנים המאפיינים את אותו אזור. שלושת הממסכים האדומים המקומיים הם ריחן מאזור גידול הגליל העליון, צפית משפלת יהודה ואיתן מהרי ירושלים. לריחן 2013 ASSEMBLAGE צבע רובי עמוק. באף מורגשים שלל פירות אדומים ושחורים, ועשבי תיבול כגון עלי דפנה ומנטה. אלו עטופים בנגיעות עץ אלון, וארומות מוקה וקפה. התחושה היא של יין בעל גוף בינוני־מלא, ובעל טאנינים רכים, טעמי דובדבנים אדומים ושזיפים עטופים בחומציות מרעננת שמשווה סיומת פירותית ונעימה. הרכב זנים: קברנה סוביניון (67%), מרלו (19%), סירה (9%) ופטי ורדו (5%).

יקבי ברקן, צילום: יח"צ
יקבי ברקן, צילום: יח"צ | יקבי ברקן, צילום: יח"צ

מארה רד (MARE RED), בציר 2015 של יקב הבוטיק מאיה, הוא יין שהתיישן כשמונה חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות. לכל אורך תהליך הייצור קיבלו הענבים והיין השגחה צמודה וקפדנית כדי למצות ולהביא את מלוא אופיים של זנים אלו - קריניאן, מורבדרה וסירה. זהו יין עם גוף קל עד בינוני, ארומות פרי אדום בשל ומעושן ובעל גוף בינוני וסיומת נעימה. הוא מתאים ללוות מאכלים ים־תיכוניים, דגים ובשרים קלים.

יקב מאיה, צילום: יח"צ
יקב מאיה, צילום: יח"צ | יקב מאיה, צילום: יח"צ
יקב תשבי, צילום: יח"צ
יקב תשבי, צילום: יח"צ | יקב תשבי, צילום: יח"צ

שאיפת יוצרי "דרך ארץ" היא ליצור יינות אשר נותנים תמורה נהדרת בכל לגימה. שרדונה 2016 של היקב הוא יין לבן, צעיר וכיפי שמתאים לכל אירוע ולכל ארוחה עם מאפייני פרי טרי ורענן. היין עבר תסיסה קרה במכלי נירוסטה לשמירה על טעמי הפרי ועל רעננות שאפשר להרגיש בכל לגימה. השרדונה מגיע בצבע לימון חיוור עם טעמים שינעמו לחך הישראלי.

יין דרך ארץ, צילום: איל קרן
יין דרך ארץ, צילום: איל קרן | יין דרך ארץ, צילום: איל קרן
יקב 1848, צילום: יח"צ
יקב 1848, צילום: יח"צ | יקב 1848, צילום: יח"צ

יקבי כרמל ממליצים לפתוח את השנה עם יין מסדרת הדגל של היקב, כרמל גוורצטרמינר, יין קינוח שיעניק חוויה של טעמים מרגשים בסוף הארוחה. היין מתאפיין בניחוחות של ריבת משמש, ליצ'י ופרי הדר. הוא בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת. היין מוכן לשתייה כבר עכשיו, אך ימשיך ויתפתח בבקבוק בשנים הקרובות. היין ילווה היטב מנות כמו כבד אווז, תותים טריים וטארט טאטן, וכדי ליהנות ממנו בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה של 6 מעלות.

יקב כרמל, צילום: אייל קרן
יקב כרמל, צילום: אייל קרן | יקב כרמל, צילום: אייל קרן

יקב הרי הגליל מציע את יין קברנה סוביניון 2016, שענביו גדלים בכרמי הגליל העליון. ליין אופי צעיר ורענן עם ארומת פרי עוצמתית ומודגשת. בעזרת 15% האלכוהול שבו מדובר בהחלט ביין "בועט". למיישנים מבניכם, עוד כמה שנים יתעדן היין ויהפוך עגול יותר. מומלץ להגיש בטמפרטורה של כ־18 מעלות צלזיוס.

יקב הרי גליל, צילום: חגית גורן
יקב הרי גליל, צילום: חגית גורן | יקב הרי גליל, צילום: חגית גורן
יקב תבור, צילום: איה בן עזרי
יקב תבור, צילום: איה בן עזרי | יקב תבור, צילום: איה בן עזרי

סדרת רכסים היא סדרת סינגל ויניארד, המוכיחה את עוקץ הטעם של ההליכה אל הגליל. יין רכסים דובב ארגמן עשוי מ־100% ענבי ארגמן מכרם דובב. עד היום, ארגמן הנו הזן היחיד שפותח בארץ, הכלאה של קריניאן וסוסאו. זהו יין בצבע אדום־שחור אטום, דחוס וחיוני, שחזיתו רק פרי. באף מתרוננת נסיקה מיידית, נוקבת ורחבה של ניחוחות פרי רעננים. בפה מתגלה גוף בעל טקסטורה דחוסה אך קטיפתית, סמיכה ורחבה, עשיר מבנה ו טאנינים מפותחים ומתוקים.

יקב סגל, צילום: יח"צ
יקב סגל, צילום: יח"צ | יקב סגל, צילום: יח"צ
תגיות:
ראש השנה
/
יין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף