מסעדת "קלמטה" הוקמה על ידי עמיקם (קיקו) בלוקו, רפי סקירה, דרור חנן ולייזגולד. בימים אלה השיקה המסעדה תפריט חורפי חדש המציע מבחר מנות יווניות אותנטיות, השפעות מארצות אגן הים התיכון והמטבח הערבי וקוקטיילים מעניינים.
וזאת המהות של 'קלמטה'".
מרכיבים:
20 מ"ל ג'ין
10 מ"ל אפרול
20 מ"ל יין גוורצטרמינר
10 מ"ל ליים סחוט
1 כפית מונין מי ורדים
1 כפית ליקר תפוז דם
1 כפית תה ממותק
מעט קאווה לסגירת הקוקטייל
מערבבים את כל המרכיבים בשייקר, למעט הקאווה. מוזגים לכוס גבוהה וסוגרים את הקוקטייל עם קאווה.
מרכיבים:
45 מ"ל אוזו
45 מ"ל לימונדה
20 מ"ל מי תימין
20 מ"ל מי דבש (ביחס של 1:1)
10 מ"ל לימון
מרתיחים את התימין במים. מערבבים את כל המרכיבים בשייקר ומוזגים לכוס עם קרח.
מרכיבים:
45 מ"ל ברנדי
30 מ"ל לימון
20 מ"ל טריפל סק
10 מ"ל מי סוכר
קורטוב אנגוסטורה
30 מ"ל ג'ינג'ר אייל
פלח לימון לקישוט
איזה וירטואוז: יקב היוצר משיק את יין גוורצטרמינר 2017 בסדרת וירטואוזו; יין לבן חצי יבש, מעודן ורענן, מלא טעמים ומהנה. מתיקותו מרומזת, והוא מציג מאפייני טעם ארומטיים של ליצ'י וקיווי, תבלינים, שושנים ופריחת תפוזים. היין מוכן להגשה ושתייה כעת, וצפוי להיות במיטבו ולשמור על איכותו בשלוש השנים הקרובות. היין עשוי מענבי גוורצטרמינר הגדלים באזור הנגב הצפוני. 11.5% אלכוהול.
מחיר: 49.90 שקלים