תחת שמי ים התיכון: אלו המשקאות שישתלבו עם האוכל באזורנו

לרגל חגיגות 7 השנים ל"קלמטה" היפואית, אריאל לייזגולד, מבעלי המסעדה, מספר אילו משקאות ישתלבו עם הלבנט. וגם: מתכונים לקוקטיילים יווניים ששואבים השראה מהמזה"ת

רואי פרסול צילום: ללא
"קלמטה"
"קלמטה" | צילום: דניאל לילה
6
גלריה

מסעדת "קלמטה" הוקמה על ידי עמיקם (קיקו) בלוקו, רפי סקירה, דרור חנן ולייזגולד. בימים אלה השיקה המסעדה תפריט חורפי חדש המציע מבחר מנות יווניות אותנטיות, השפעות מארצות אגן הים התיכון והמטבח הערבי וקוקטיילים מעניינים.

וזאת המהות של 'קלמטה'".

"אנחנו עם היד על הדופק". אריאל לייזגולד, צילום: לירון אראל
"אנחנו עם היד על הדופק". אריאל לייזגולד, צילום: לירון אראל | "אנחנו עם היד על הדופק". אריאל לייזגולד, צילום: לירון אראל

מרכיבים:

20 מ"ל ג'ין

10 מ"ל אפרול

20 מ"ל יין גוורצטרמינר

10 מ"ל ליים סחוט

1 כפית מונין מי ורדים

1 כפית ליקר תפוז דם

1 כפית תה ממותק

מעט קאווה לסגירת הקוקטייל

גאפה פיז. צילום: יח"צ
גאפה פיז. צילום: יח"צ

מערבבים את כל המרכיבים בשייקר, למעט הקאווה. מוזגים לכוס גבוהה וסוגרים את הקוקטייל עם קאווה.

מרכיבים:

45 מ"ל אוזו

45 מ"ל לימונדה

20 מ"ל מי תימין

20 מ"ל מי דבש (ביחס של 1:1)

10 מ"ל לימון

מרתיחים את התימין במים. מערבבים את כל המרכיבים בשייקר ומוזגים לכוס עם קרח.

אל גרקו. צילום: רואי פרסול
אל גרקו. צילום: רואי פרסול | אל גרקו. צילום: רואי פרסול

מרכיבים:

45 מ"ל ברנדי

30 מ"ל לימון

20 מ"ל טריפל סק

10 מ"ל מי סוכר

קורטוב אנגוסטורה

30 מ"ל ג'ינג'ר אייל

פלח לימון לקישוט

הרקולס. צילום: רואי פרסול
הרקולס. צילום: רואי פרסול | הרקולס. צילום: רואי פרסול

איזה וירטואוז: יקב היוצר משיק את יין גוורצטרמינר 2017 בסדרת וירטואוזו; יין לבן חצי יבש, מעודן ורענן, מלא טעמים ומהנה. מתיקותו מרומזת, והוא מציג מאפייני טעם ארומטיים של ליצ'י וקיווי, תבלינים, שושנים ופריחת תפוזים. היין מוכן להגשה ושתייה כעת, וצפוי להיות במיטבו ולשמור על איכותו בשלוש השנים הקרובות. היין עשוי מענבי גוורצטרמינר הגדלים באזור הנגב הצפוני. 11.5% אלכוהול.

מחיר: 49.90 שקלים

יקב היוצר, צילום: איל קרן
יקב היוצר, צילום: איל קרן | יקב היוצר, צילום: איל קרן
תגיות:
אלכוהול
/
משקאות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף