שער המטבע: הדולר נשאר יציב מול השקל, בעולם מדדו עולה

הדולר נסחר ב-3.84 לראשונה מתחת ל-3.85 שקלים. בנק ישראל יפרסם את החלטת הריבית החודשית, שלא צפויה להשתנות, דבר שיתרום לחיזוקו של השקל

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בורסה
בורסה | צילום: אינגאימג

אחד הגורמים שתומכים בשקל הוא העמדה של בנק ישראל, השוללת לפי שעה את השימוש בכלים לא קונבנציונאליים כגון ריבית שלילית או הרחבה כמותית, וזאת בשעה שבנקים מרכזיים אחרים בעולם כגון הבנקים של יפן, בריטניה וגוש האירו מוציאים לפועל מדיניות כזו. היום יפרסם בנק ישראל את החלטת הריבית החודשית. הבנק אינו צפוי לשנות את גובה הריבית, ואם בהצהרת המדיניות ובמסיבת העיתונאים ידבוק הבנק בעמדה הזו, השקל צפוי להתחזק.

זו גם הסיבה שמחזקת את הדולר בעולם למול יתר המייג'ורס. נתוני המאקרו החיוביים שפורסמו בשבועות האחרונים שוב העלו על הפרק את האפשרות כי הפד יעלה את הריבית השנה, כאשר ההערכה הרווחת מדברת כעת על העלאת ריבית בדצמבר. על פי נתוני ה-CFTC‏ (ועדת המסחר בחוזים עתידיים על סחורות) היקף פוזיציות הלונג על הדולר הוא הגבוה מאז תחילת חודש יוני, מה שמעיד על האמון הגובר של הסוחרים במטבע האמריקני. המשך נתוני המאקרו החיוביים בארצות הברית צפויים לחזק את הערכות הריבית ולתמוך במסחר בדולר בעולם".

תגיות:
שקל
/
שער הדולר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף