התובע הכללי של ארה"ב שוקל לפתוח בחקירה נגד גוגל, פייסבוק וטוויטר

ג'ף סשנס ייפגש עם פרקליטי מדינות שכבר החלו לחקור את ענקיות הטכנולוגיה בחשד לעבירות על חוקי הצרכנות ועל ההגבלים העסקיים, בין היתר, בטענה שהן משתיקות עמדות שמרניות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ג'ף סשנס
ג'ף סשנס | צילום: רויטרס

פרקליט המדינה של לואיזיאנה, ג'ף לנדרי שישתתף בפגישה, אמר בשבוע שעבר בראיון כי הוא מאוד מודאג באיסוף מידע על ידי גוגל, פייסבוק וטוויטר והדיכוי, לטענתו, של עמדות שמרניות. הוא אמר כי הוא נלהב מהתעניינות של משרד המשפטים: "אנחנו נצטרף את המשאבים שלהם כדי לפרק את אחברות", אמר הפרקליט בראיון, "הבעיה היא שאין להן תחרות".

אתמול שכר פרקליטות מדינת אריזונה את שירותיה של חברת עורכי דין חיצונית שיש לה קשרים לסשנס כדי לסייע בחקירת הטעיית צרכנים בעקבות מעקב אחר מיקומם של לקוחות באמצעות הטלפון הסלולרי. הדוברת של התובע הכללי של אריזונה לא חשפה באילו חברות מדובר, אך אמרה כי המהלך נבע מדיווחים על כך שגוגל עקבה אחר לקוחות גם אם הם לא רצו. בשנה שעברה נפחה במדינת מיזורי חקירה נגד גוגל בחשד שהיא שינתה את תוצאות החיפוש על מנת להיטיב עם מוצריה.

לפני שבועיים תקף הנשיא טראמפ את גוגל, עך כך שהיא מצנצזרת תוצאות חיפוש חיוביות לגביו וכן משתיתקה עמדות שמרניות. "תוצאות החיפוש בגוגל עבור 'טראמפ' מציגות רק את הדיווחים של התקשורת המזויפת. במילים אחרות, הם מפברקים את הכול, כך שכמעט כל הסיפורים והחדשות הם רעים. CNN מככבים בזיוף שלהם", כתב הנשיא בטוויטר.

תגיות:
גוגל
/
פייסבוק
/
טוויטר
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף