דוחות הבנקים: רווחי בנק הפועלים זינקו ל-808 מיליון שקל

מדובר בעלייה של 11.3%, עם התשואה הגבוהה במערכת. הרווח הנקי של קבוצת דיסקונט האמיר ב-84.7% ל-242 מיליון שקל

יהודה שרוני צילום: ראובן קסטרו
בנק הפועלים
בנק הפועלים | צילום: פלאש 90
3
גלריה

הבנק יחלק דיבידנד מוגדל של 162 מיליון שקל המהווה 20% מהרווח ונחשב לגבוה בבנקים, בזכות האיתנות הפיננסית. הונו של הבנק מסתכם ב-30.8 מיליארד שקל.

בנק הפועלים נשלט על ידי שרי אריסון ומנוהל על ידי ציון קינן. בתפקיד יו"ר הדירקטוריון משמש יאיר סרוסי.

התוצאות העסקיות מצביעות על גידול בכל תחומי הפעילות. רווחי המימון גדלו ב-5% ל-2.2 מיליארד שקל. הפסדי האשראי הסתכמו ב-60 מיליון שקל בהשוואה להכנסה של 15 מיליון שקל בתקופה המקבילה.

ההכנסות התפעוליות גדלו ב-7.6% ל-1.4 מיליארד שקל. ההוצאות התפעוליות הסתכמו ב-2.2 מיליארד שקל בדומה לתקופה המקבילה אשתקד.


הפסדי האשראי ירדו מ-75 מיליון שקל ל-32 מיליון שקל. ההוצאות התפעוליות ירדו ב-2.8% כתוצאה מירידה של 7.8% בהוצאות השכר.

דיסקונט מנוהל על ידי לילך טופילסקי אשר ובתפקיד יו"ר הדירקטוריון משמש יוסי בכר. מנכ"לית דיסקונט: "מהלכי ההתייעלות שאותם אנו מובילים בחודשים האחרונים משתקפים בדוחות. ראוי לציין את הפעילות הממוקדת לצמצום ההוצאות בדגש על הוצאות השכר. יחס ההון לא נשחק למרות כללי חשבונאות חדשים בנושא זכויות עובדים שגרעו מההון 557 מיליון שקל".


הרווחיות הושפעה ממדד שלילי חריג של 1.6% שהביא להוצאות מימון של 34 מיליון שקל. יישום הסכם השכר בלאומי והתקינה האמריקאית על זכויות עובדים, הקטינו את הוצאות השכר ב-62 מיליון שקל.

סמדר ברבר-צדיק, מנכ"לית הבנק הבינלאומי: "הדוחות משקפים את המשך הצמיחה באשראי לציבור במגזר משקי הבית, בבנקאות הפרטית, במגזר המסחרי והמשכנתאות; בגידול בפיקדונות הציבור ובנכסי הלקוחות. הבנק בריסון ההוצאות במטרה להמשיך ולהתייעל".

בנק ירושלים נשלט על ידי משפחת שובל ומנוהל על ידי אורי פז שהודיע באחרונה על פרישתו. פז: "הבנק ממשיך בהגדלת הכנסותיו, מדובר בתוצאה ישירה של האסטרטגיה שהונהגה בשלוש השנים האחרונות".

תגיות:
בנק דיסקונט
/
בנק הפועלים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף