בעקבות היחלשות המטבע האמריקאי: צפי להמשך ירידה בשער הדולר-שקל

ירידה מתחת ל-3.8 שקלים עשויה ליצור מכניזם חד של התחזקות השקל לעומת הדולר. הצמד עושה את דרכו כעת לרמת השפל של מאי ב-3.80

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דולר
דולר | צילום: Pixabay

חולשתו של הדולר בשוקי העולם באה לידי ביטוי גם בשוק מטבע הזר של ישראל . במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "הדולר-שקל ממשיך לצנוח ונסחר כבר באזור 3.82. למרות שבעולם הדולר דווקא התייצב ביממה האחרונה, למול השקל השבירה הטכנית מתחת לרף של 3.84 הגבירה את לחץ המכירה ונרשמה המשך התנועה מטה.

עוד מוסיפים במחלקת המחקר כי : "הצמד עושה את דרכו כעת לרמת השפל של מאי ב-3.80. שבירה מתחת לרמה זו תהיה קריטית ועשויה לסמן את המהלך היורד הבא של הצמד, שכבר מצוי במגמת ירידה מאז הפסגה של מרץ ב-4.07, ירידה שעשויה להוביל עד ל-3.77 ומטה".

בארה"ב הפרסום המרכזי יהיה דוח המכירות הקמעונאיות ביום חמישי. "על פי העלייה בתשואות על אג"ח של ממשלת ארה"ב אמש, בשווקים עדיין מאמינים כי הפד צפוי להעלות את הריבית בחודשים הקרובים, והמשך המגמה החיובית בנתוני המקרו צפוי לחזק את הדולר", מוסיפים במחלקת המחקר.

תגיות:
דולר
/
שקל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף