מבקר המדינה יוסף שפירא ממליץ להטיל פיקוח על מחירי הגז. בדוח שפורסם היום (ב') על התנהלות משק הגז ב-2015-2014 כתב: "למרות קיומו של המונופול הוועד לפיקוח על המחירים המשותפת למשרדי האוצר והאנרגיה לא קבעה שיטה או פרמטרים, ולכן לא נקבע איזה פיקוח יוטל. הממשלה חייבת לוודא שבמצב מונופול מחיר הגז יהיה תחרותי... עליה לבחון אפשרות פיקוח על המחירים".
שפירא מבקר בחריפות את הממשלה: "נהגה בצורה לקויה ובלתי מגובשת ותרמה להיווצרות מונופול". לדבריו, העדר מדיניות, חוסר עשייה ורגולציה חלקית הביאו לעיכוב בפיתוח שדות הגז.
"על הממשלה להתנהל 'כתזמורת הרמונית'... משרד האנרגיה לא פעל בקצב התואם את ההתפתחויות", אומר שפירא ומזהיר לגבי מצב הביטחון האנרגטי: "כיום יש ספק גז הפועל כמונופול והגז זורם מקידוח תמר בלבד באמצעות צינור גז אחד. אין מאגר חלופי לאחסון הגז הטבעי וכי בשנים הקרובות לא יהיה לישראל גיבוי לאספקת גז טבעי. צריך לפתח שדות גז נוספים", קובע המבקר.
שפירא מבקר את אישור המדינה לייצא גז מתמר לפני שניתן היה להפיק גז משדות אחרים. לדבריו, "שום רגולטור לא יכול להתמודד עם האתגרים לבד, ושיתוף הפעולה בין הרגולטורים הכרחי". יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ איתן כבל מסר כי הדו"ח מטפל בשלל סוגיות חשובות לפיתוח משק הגז. "זה כישלון שיטתי בעל השלכות משמעותיות על כל היבטי פיתוח משק הגז. הנחתי הבוקר על שולחן הכנסת הצעה בדבר הקמת ועדה חקירה פרלמנטרית שתחקור את התנהלותה הכושלת של הממשלה".
"אפעל כדי לגייס את הרוב הדרוש להקמת ועדת חקירה שלא רק שתחשוף כשלים ותצביע על אחראים, אלא תביא לאתחול המתווה העקום שהממשלה מנסה לאשר". מור גלבוע, מנכ"ל "מגמה ירוקה": "המבקר קובע שכל עוד קיים מונופול חייבים פיקוח על מחיר הגז שישפיע על עלות החשמל, ויוקר המחייה. כמונו, גם המבקר מתקשה להתייחס לתוכן המתווה ומציג אותו כלא רלוונטי".