מביטים לעבר 2016: הצמד דולר-שקל מסיים את השנה במומנטום חיובי

הנושא המרכזי שילווה את שוקי המט"ח השוק הפיננסי בפתיחת השנה, יהיה המשך צניחת מחירי הנפט

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דולר
דולר | צילום: Pixabay

שוק המטבע של ישראל מסיים את שנת 2015 עם הערכות שבשנת 2016 הדולר יתחזק לעומת השקל. במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר (חמישי): "ביום המסחר האחרון של השנה, הדולר-שקל ממשיך לנסות לפרוץ את רמת המפתח של 3.90. גם אם לא יצליח לנעול מעל רמה זו, נראה כי הצמד מסיים את השנה במומנטום חיובי, וזאת על רקע כוחו של הדולר בעולם".

עוד מוסיפים במחלקת המחקר כי "הנושא המרכזי שילווה את שוקי המט"ח, והשוק הפיננסי בכלל, בפתיחת השנה לא יהיה הצפי להעלות ריבית של הפד, כי אם דווקא המשך צניחת מחירי הנפט. המשך ירידת מחיר הנפט לרמות שפל חדשות עשוי להכביד מאוד על הבורסות בעולם, ולהשפיע גם על המגמות בשוק המט"ח, בעיקר על מטבעות הסחורות כגון הדולרים של אוסטרליה, קנדה וניו זילנד והקרונה הנורבגית".

בתוך כך ברמה הטכנית, רמת ההתנגדות המשמעותית ניצבת ב-3.90-3.92. "פריצה מעל רמה זו, שהגבילה את הדולר-שקל בחודשים האחרונים, צפויה להעניק דחיפה משמעותית כלפי מעלה, כאשר היעד המרכזי הראשון עבור מגמת עלייה תהיה כמובן רמת 4", מוסיפים במחלקת המחקר.

תגיות:
דולר
/
שקל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף