פותח פער: בנק הפועלים יעיל ורווחי יותר מבנק לאומי

שווי השוק של בנק הפועלים זינק ל-25.6 מיליארד שקל - 32.2% יותר מלאומי. מאז 2011 הבנק צמצם את מצבת כוח האדם שלו ב-1,900 משרות, ואילו לאומי צמצם 1,160 משרות בלבד

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ציון קינן
ציון קינן | צילום: יוסי זליגר, פלאש 90
2
גלריה

בנק הפועלים הוא הגדול ביותר בישראל מבחינת שווי שוק, כך עולה מניתוח מאזני הבנקים לשנת 2015 בישראל. הפועלים הצליח להגדיל את יעילותו דווקא בתקופה שבה יעילות הבנקים נחשבת למתונה יחסית. מתברר כי המשקיעים אוהבים בנקים יעילים, שכן אחרת לא ניתן להסביר את העלייה של מניות בנק הפועלים ביחס לעלייה של מניות בנק לאומי. בשלוש השנים האחרונות זינקה מניית הפועלים ב-24.2%, לעומת מניית לאומי שעלתה ב-2.5% בלבד.

הצלחה. יאיר סרוסי, יו"ר דירקטוריון בנק הפועלים
הצלחה. יאיר סרוסי, יו"ר דירקטוריון בנק הפועלים | הצלחה. יאיר סרוסי, יו"ר דירקטוריון בנק הפועלים

נוסף על כך, יחסי העבודה בבנק הפועלים נחשבים טובים יחסית מאלה שבלאומי, והם מאפשרים לבנק לנהל את סניפיו ביעילות רבה, קרי בפחות עובדים יחסית מאשר לאומי. שני הבנקים הגדולים בישראל נכנסו לשנת 2016 עם יתרון מסוים לטובת הפועלים, אך התנהלות הבנקים הללו במהלך השנה יקבע את יחסי הכוחות ביניהם. בנק לאומי יצטרך במהלך השנה להעמיק את תהליך ההתייעלות והגדלת תיק האשראי ולשמור על רמת הרווחיות. שני הבנקים יצטרכו לנסות למצוא מקורות הכנסה אלטרנטיביים, כמו מכירת לאומי קארד על ידי לאומי וישראכרט על ידי הפועלים.

תגיות:
בנק הפועלים
/
בנק לאומי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף