שר האוצר האמריקאי הגיע לישראל וייפגש עם ראשי המשק

ג’ק לו ייוועד בתחילת השבוע עם ראש הממשלה נתניהו ועם שר האוצר כחלון. הוא ידון עמם בסיוע האמריקאי וביחסים הפיננסיים עם הפלסטינים

יהודה שרוני צילום: ראובן קסטרו
ג'ק לו, שר האוצר האמריקאי
ג'ק לו, שר האוצר האמריקאי | צילום: רויטרס

על פי הצפוי, נתניהו יודה ללו על הסיוע הביטחוני שהעניקו האמריקאים לישראל בהסכם האחרון. נושאים נוספים העומדים על הפרק עשויים להיות קשורים לסוגיית משק הגז.

נושא מעניין נוסף שיידון קשור במערכת הבנקאות הישראלית. מדובר בסוגיה שנחשפה לראשונה ב"מעריב", בעניין רצון הבנקים ובראשם בנק הפועלים להפסיק את שיתוף הפעולה עם המערכת הפיננסית הפלסטינית. בבנק הפועלים חוששים כי העברת כספים דרך המערכת הישראלית ללא בקרה נאותה עלולה לגרום אותם מבלי משים להיות חשודים בסיוע לפעילות טרור. על רקע זה נכנס לתמונה מנכ”ל משרד האוצר, שי באב”ד.

הוא עירב בין השאר את הנציגים האמריקאים ואת נציגי האיחוד האירופי. אלא שהשר לו תומך בהמשך שיתוף הפעולה של הישראלים עם המערכת הבנקאית הפלסטינית ורואה בכך מהלך חשוב לקידום השלום. עם זאת, הוא מתנה את שיתוף הפעולה בפיקוח הדוק יותר של הרשות הפלסטינית, שאמורה לבצע את כל הבדיקות כדי לוודא שהכספים אינם מועברים למימון פעילות טרור.

תגיות:
קרנית פלוג
/
משה כחלון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף