בזק תובעת מיורוקום 132 מיליון שקל בשל אי־עמידה ביעדי עסקת יס

החברה דרשה מהבנקים לא לשנות את הביטחונות של יורוקום או לקבל החזרים, לאחר שאלה החלו בסוף השבוע הליכים משפטיים נגד שאול אלוביץ'

יהודה שרוני צילום: ראובן קסטרו
שאול אלוביץ'
שאול אלוביץ' | צילום: משה שי פלאש 90
2
גלריה

דירקטוריון בזק החליט כבר אז לבצע הפרשה של מחצית מהסכום כחוב שגבייתו מוטלת בספק. במקביל, הבהירה בזק לבנקים שאסור להתעלם ממנה כאחת מבעלות החוב והבנקים נדרשו שלא לשנות חד־צדדית לטובתם את הביטחונות או לקבל מיורוקום כספים על חשבון החוב ללא תיאום איתה. תביעת החוב של בזק מיורוקום נעשית בעקבות העסקה לרכישת מחצית מהשליטה ביס מחברת יורוקום.

צלחת לוויין של "יס". צילום: פלאש 90
צלחת לוויין של "יס". צילום: פלאש 90 | צלחת לוויין של "יס". צילום: פלאש 90

בנוסף, רשות ניירות ערך נכנסה לעובי הקורה ובחודש שעבר הגישה לפרקליטות המלצות לכתבי אישום נגד ראשי בזק והנהלת יס על דיווח מטעה בדוחות הכספיים. לאור כל אלה, יתבקש דירקטוריון בזק להחליט אם לבצע הפרשה נוספת בגין חובות יורוקום ואם להצטרף לבנקים בדרישה מחודשת של קבלת החוב.

בתגובה לתקשורת שמסר בסוף השבוע עו”ד עמי ברלב, היועץ המשפטי של יורוקום, נאמר: “בשנים האחרונות פרעה הקבוצה לבנקים יותר משני מיליארד שקל ואנו מאמינים שגם הפעם נגיע לסיכום מחוץ לבית המשפט. הקבוצה הייתה קרובה לפירעון מלוא החובות, אך פגיעה בהליך המכירה של חלל תקשורת, מנעה זאת”.

תגיות:
בזק
/
שאול אלוביץ'
/
יס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף