שביתת פתע בנמל אשדוד, ההנהלה פנתה לבית הדין

מנהלי העבודה טוענים כי פעילויות ההדרכה שהובטחו להם לא מתקיימות, והפסיקו לטעון ולפרוק סחורה

משה כהן צילום: מעריב אונליין
נמל אשדוד
נמל אשדוד | צילום: אלוני מור

שביתת פתע בנמל אשדוד. מנהלי העבודה בנמל פתחו בצהריים בשביתה שההנהלה מגדירה כ"פראית", הגורמת לשיבוש חמור בעבודת הנמל. מנהלי העבודה ועובדי סקטור התפעול בנמל אשדוד פתחו בשביתה מאחר שלטענת הנהלת הנמל, הם סירבו לדרישה לעמוד בהסכמי העבודה החתומים עמם ולבצע פעילות הדרכה.

בעקבות השביתה, עבודת התפעול של הנמל הופסקה, אניות לא נפרקות ולא נטענות, והן ממתינות ברציפים לחידוש העבודה. הנהלת הנמל הודיעה כי "לאור השביתה הפראית, הוחלט לפנות בדחיפות לבית הדין האזורי לעבודה על מנת שיורה על הפסקת השביתה והעיצומים. אנו רואים בחומרה כי קבוצת עובדים מצומצמת לוקחת ומשבשת באופן חמור את עבודת הנמל ופוגעת בשירות שניתן ללקוחות.

נמל אשדוד, שהוא המרכזי והגדול ביותר בארץ בפירוק והרכבת סחורות, משרות אלפי לקוחות והנהלת הנמל הוציאה עדכון על השיבושים שעלולים לגרום לעיכובים בהגעת הסחורה ובמשלוח הסחורות".

תגיות:
שביתה
/
נמל אשדוד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף