אבסורד שכר הבכירים: מנהלי חברות בת בנקאיות הרוויחו יותר ממנהלי הבנקים

בולט מנכ"ל לאומי ניו-יורק שהרוויח 8 מיליון שקל - יותר מפי שנים מהמנכ"לית. רווחי בנק דיסקונט זינקו ב-2017 ב-39.1% ל-1.26 מיליארד שקל. מנכ"ל דיסקונט: חוק שכר הבכירים מעוות

יהודה שרוני צילום: ראובן קסטרו
רקפת רוסק עמינח
רקפת רוסק עמינח | צילום: משה שי פלאש 90

התוצאות העסקיות של הבנקים לשנת 2017 חושפים את אחד העיוותים הגדולים ביותר של חוק שכר הבכירים המגביל את תקרת השכר ל-2.5 מיליון שקל.

בתשובה לשאלת מעריב על עמדת הבנק בנוגע להסדר יורוקום אמרה המנכ"לית: "הגשנו יחד עם הבנקים הנושים האחרים בקשה להסדר חוב. בשנים האחרונים לנוכח שינויים ביורוקום  וחברות הבת חיזקנו את הביטחונות שלנו. למרות הפרסומים על השינויים בדירקטוריון בזק אנחנו לא נוקטים עמדה".

המנכ"לית שבה והדגישה שהיא שתשתף פעולה עם הוועדה לבדיקת האשראי לטייקונים והיא אינה מתנגדת לרפורמת המעבר של הלקוחות בין הבנקים כפוף לשינויים מסוימים. היא הדגישה את הגידול ברמת הסיכון באשראי הצרכני וגם ללווים גדולים והבהירה שהבנק נוקט משנה זהירות.

תגיות:
בנקים
/
בנק דיסקונט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף