דוח המבקר: "אגף התקציבים באוצר פועל בחוסר שקיפות ובריכוזיות גבוהה"

יוסף שפירא מתריע כי קיימים ליקויים וכשלים בדרך שבה האגף במשרד מנצל ומשקף את הרזרבות בתקציב. "הדבר עלול לפגוע באפקטיביות של הממשלה", נטען

משה כהן צילום: מעריב אונליין
משרד האוצר
משרד האוצר | צילום: קובי גדעון, פלאש 90
2
גלריה

"למרות שהיקף תקציבי הרזרבות בתקציב המדינה נמצא במגמת ירידה, אגף התקציבים עדיין פועל בריכוזיות גבוהה במאזן הכוחות בשלבים שונים של תהליך התקצוב של הרזרבות - אם בשלב החקיקה של חוקי התקציב ואם בשלב ביצוע התקציב", קובע מבקר המדינה ומתריע כי "על פי מחקרים שנעשו בשנים האחרונות ריכוזיות תקציבית גבוהה עלולה לפגוע באפקטיביות של הממשלה".

"ריכוזיות גבוהה באגף התקציבים. מבקר המדינה שפירא. צילום:  פלאש 90
"ריכוזיות גבוהה באגף התקציבים. מבקר המדינה שפירא. צילום: פלאש 90 | "ריכוזיות גבוהה באגף התקציבים. מבקר המדינה שפירא. צילום: פלאש 90

עם זאת, שפירא מוסיף שבשנים האחרונות פועל אגף התקציבים להגברת השקיפות ולהנגשת תקציב המדינה לציבור. "על הממשלה, שר האוצר והממונה על התקציבים לעשות בדק בית יסודי בנושא ולפעול ללא דיחוי לתיקון הליקויים שהועלו בדוח זה, לרבות בחינת דרך התקצוב והניול של הרזרבות", מסכם שפירא, "על הממונה על התקציבים לצמצם ככל הניתן את היקף הרזרבות הנתונות לשליטתו ובכלל זה גם את הרזרבות הקיימות בסעיפים שבניהולו ולמעשה מיוחדות לתחומי פעולה השייכים למשרדי הממשלה המקצועיים ולהגביר באופן משמעותי את השקיפות ויכולת הבקרה עליהן. צעדים אלה יאפשרו לשפר את השימוש בתקציבי הרזרבות ככלי אחראי ומושכל לשימושים בלתי צפויים בהן ולהגדיל את יעילות הממשלה באמצעות תקציב המדינה".

תגיות:
תקציב המדינה
/
משרד האוצר
/
דוח מבקר המדינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף