שיתוף הפעולה הטכנולוגי בין קנדה וישראל מקבל חיזוק משמעותי נוסף. הבוקר (רביעי) פורסם שמועצת המנהלים של קרן קנדה-ישראל, CIIRDF, אישרה 8 פרוייקטי מחקר ופתוח חדשניים של חברות ישראליות בשת"פ עם חברות קנדיות בתחומי החקלאות, רובוטיקה, תקשורת לווינים, מזון וקלינטק. 

קנדה היא שותף חדשנות מרכזי לישראל, כשקרן קנדה-ישראל CIIRDF היא רק אחת מתוך מסגרות המימון שרשות החדשנות מפעילה עם קנדה, תוכניות שת"פ נוספות הן עם קוויבק, אונטריו ותוכניות בדיקה והרצה בתחומי בריאות ותחבורה חכמה. תקציב המו"פ הכולל של הפרוייקטים שאושרו בשנה האחרונה בין שתי המדינות עומד על 42 מיליון ש"ח. 

קרןCIIRDF הוקמה ב-1994 ומאז עוסקת בחיבור בין חברות טכנולוגיה משתי המדינות ובהשתתפות במימון של פרויקטי מו"פ משותפים. בנוסף לקרן הדו-לאומית, מפעילה רשות החדשנות עוד מספר הסכמי שת"פ נוספים עם קנדה, ביניהם ההסכם עם מחוז אונטריו, במסגרתו אושרו בחודש שעבר 4 פרוייקטים משותפים בתחומי קלינטק, חקלאות, תעופה וחלל, ו-ICT בסך כולל של 1.5 מיליון דולר קנדי והסכם נוסף עם מחוז קוויבק, שנחתם בחודש מאי של השנה שעברה, ובמסגרתו כבר אושרו 4 פרויקטים של חברות ישראליות וחברות קנדיות בסך כולל של כ-3.5 מ' דולר קנדי. בנוסף מופעלות ע"י רשות החדשנות תוכנית ייעודית לוולידציה של פתרונות בריאות לקשישים בבתי חולים קנדיים וכן תוכנית חדשה בתחום התחבורה החכמה.
 
החברות שזכו במימון מקרן CIIRDF הם FFR Robotics – בתחום רובוטים לחקלאות, גילת רשתות לווינים בע"מ – בתחום תקשורת לווינים, אטלנטיום טכנולוגיות , בתחום קלינטק/מזון, קנופי מדיה בע"מ (גיאואדג'), בתחום ICT, אפקון בקרה ואוטומציה בתחום קלינטק , ועוד שלוש חברות בתחום החקלאות: סי-נייצ'ר , אינובופרו ו פלורה-פוטוניקה.