חשש בענף הנדל"ן: עומדים בפני עודפי היצע של שטחי משרדים

בענף הנדל"ן חוששים מהבנייה המופרזת ל שטחחי משרדים באזור המרכז. אייל וויסמן, סמנכ"ל שיווק של חברה המתמחה בתחום, מרגיע: יש בנייני משרדים ישנים שצריכים לפנות את מקומם משרדים בדירות מגורים שיפונו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מגדלי משרדים בתל אביב
מגדלי משרדים בתל אביב | צילום: משה שי

בשטח מטרופולין תל אביב, הכולל גם את אזור השרון, נבנים כיום מיליון מ"ר של משרדים. שטחי המשרדים שכבר קיימים במרכז הם 3.6 מיליון מ"ר. האם אנחנו בדרך למשבר חמור של עודף היצע בשטחי משרדים? כך לפחות סבורים חלק מהעוסקים בענף.

אייל וויסמן, סמנכ"ל השיווק של חברת "אושירה", המתמחה בבניית מגדלי משרדים ושטחים מסחריים, דווקא חושב אחרת. הוא לא סותר את המספרים, אך לדעתו שילוב של גידול בצמיחה הכלכלית, בואן של חברות זרות לישראל , הימצאותם של בנייני משרדים ישנים והמשרדים בבתי מגורים יספגו את העודפים.

"אני לא סבור  שיהיו עודפים. ראשית לא כל המיליון מ"ר כבר בבניה. חלקם עדיין בשלב התכנון. אך אני לא מאמין שיהיו עודפים גם אם הצמיחה לא תגיע ל-5% לשנה. שים לב שיש הרבה בניני משרדים ישנים שלא מתאימים למציאות העסקית ובעיקר לטכנולוגיות התקשורת המודרנית. זאת ועוד, באזור המטרופוליטני של תל אביב יש כ-300 אלף  מ"ר של דירות מגורים שמתפקדות כמשרדים. יש לחץ של העיריות לפינוי משרדים ממרכזי הערים כדי להגדיל את ההיצע של דירות. אני מאמין שהמדיניות של הממשלה להגדיל את היצע הדירות כדי להוזיל מחירים תגדיל מאוד את הלחץ להוציא את העסקים מדירות מגורים. יש לקחת בחשבון שרוב המשרדים הללו מצויים במרכז העיר תל אביב, שם המחסור לדירות הוא האקוטי ביותר. אני גם מאמין שמשרדים שממוקמים בבניני משרדים ישנים יעברו לבניינים חדשים".

לדבריו, יש גם את עניין המיקום והנגישות התחבורתית. "הפרויקט שלנו בכפר סבא ממוקם עם נגישות מצויינת ולמיקום עם נגישות יש ביקוש גבוה במיוחד בעידן שבו הניידות היא אחד המאפיינים של עולם העסקים".

תגיות:
נדל"ן
/
בנייה
/
משרדים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף