דיווח: אפל עומדת לרכוש את אפליקציית זיהוי השירים "שאזאם"

מדובר בצעד נוסף של ענקית הטכנולוגיה, כחלק מניסיונותיה להפוך למובילה בשוק הזרמת המוזיקה, כשהפעם היא צפויה לקנות את האפליקציה שמזהה מנגינות בתוך מספר שניות

סתיו נמר צילום: צילום פרטי
אפל
אפל | צילום: רויטרס

אפל עומדת לרכוש את אפליקציית זיהוי השירים שאזאם בסכום של 400 מיליון דולרים, כך דווח הבוקר (שבת) באתר הטכנולוגיה tech crunch. מדובר בסכום נמוך באופן משמעותי מהערכות השווי של החברה בשנת 2015, בעת סבב הגיוס האחרון שלה. השווי עמד אז על למעלה ממיליארד דולר. על פי הדיווחים, מדובר בצעד נוסף של ענקית הטכנולוגיה, במסגרת מאמציה להשתלט על שוק הזרמת המוזיקה, ולעקוף את ספוטיפיי. שאזאם, שנחשבת לאפליקציה פופולרית ואהובה על חובבי המוזיקה, מאפשרת לצרכנים לזהות שירים שהם שומעים בטלוויזיה או בקולנוע בתוך מספר שניות. על פי הדיווח, העסקה צפוייה להיחתם ביום שני.

האפליקצייה עברה בספטמבר בשנה שעברה את מיליארד המשתמשים, וייתכן כי המספר גבוה יותר כיום. היא הושקה בשנת 1999, לפני עידן האפליקציות, בתור שירות שמפעילים אותו באמצעות שליחת הודעת סמס. השירות נקרא 2580, לציון המספר אליו המשתמשים שלחו את ההודעות בתחומי בריטניה.  מאז אות יום, הושקו שירותים רבים במסגרת האפליקציה, בין היתר ניתן לעקוב אחרי אנשים מפורסמים ולראות אילו שירים הם מזהים.

תגיות:
אפל
/
אפליקציה
/
שאזאם
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף