מנכ"ל אפל: "החל מהעדכון הבא, משתמשים יוכלו לבחור שלא להאט את המכשיר שלהם"

טים קוק אמר בראיון שהעניק לרשת ABC כי הם צפויים להציע פתרון למי שלא מעוניינים שהאייפון שלהם יהפוך איטי יותר. "עדכון התוכנה יהיה זמין בחודש מרץ לכלל המשתמשים"

סתיו נמר צילום: צילום פרטי
טים קוק
טים קוק | צילום: רויטרס

מנכ"ל אפל טים קוק הכריז הבוקר (חמישי) בראיון שהעניק לרשת ABC האמריקאית, כי בעדכון התוכנה הבא שהחברה צפויה להוציא "הלקוחות יוכלו לבחור האם עדכון התוכנה יאט את המכשיר, או לא". הוא הוסיף: "אנחנו נאפשר למשתמשים לראות את מצב הסוללה שלהם, דבר שלא קרה בעבר". לדבריו, תעמוד בפני הצרכן האפשרות לבחור בין האטת הטלפון לבין שיפור אורך חיי הסוללה של המכשיר. הוא ציין: "עדכון התוכנה החדש יופץ למפתחים בחודש הבא, ויגיע לכלל המשתמשים החל מחודש מרץ".

כזכור, בסוף השנה שעברה, דווח כי מאטה מכשירי אייפון ישנים יותר, כדי שיוכלו להריץ את מערכות ההפעלה החדשות. מספר ימים לאחר מכן, אפל הוציאה במהלך השבוע מכתב ובו התנצלה בפני הצרכנים. הם ציינו כי מדובר ב"אי הבנה מצערת". במכתב שפורסם באתר הרשמי של החברה נכתב: "נפתח בהדגשה כי מעולם לא עשינו, ומעולם לא נעשה דבר שיקצר את חייו של מוצר, או נפגום בחוויית השימוש של הלקוחות כדי לגרום להם לשדרג את המכשיר".

עוד נכתב: "המטרה שלנו תמיד היתה ליצור מוצרים שהלקוחות שלנו יאהבו, ולגרום לאייפונים להמשיך ולפעול ככל שניתן. זה הדבר החשוב ביותר מבחינתנו".

אחרי שהדגישו כי סוללות מאבדות מעוצמתן עם הזמן, בחברה הציעו פתרון חלופי ללקוחות הזועמים - הם הודיעו על הוזלה של מחירי החלפת הסוללה, ל-29 דולרים. יבואניות אפל בארץ הודיעו כי הצרכנים יוכלו להחליף את הסוללות במכשירים שלהם, בעלות של כ-149 ש"ח.

מחברת LG נמסר: "לא החלשנו את המכשירים ולעולם לא נעשה זאת. אכפת לנו מאוד ממה שהלקוחות שלנו חושבים". בנוסף, גם מוטורולה ו-HTC אישרו כי הן מעולם לא עשו דבר כזה.

תגיות:
אפל
/
אייפון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף