יום היסטורי בגליל: המשמש יגדל חודש לפני הזמן. לאחר שש שנות מחקר ופיתוח, ניטעו אתמול מאות עצי משמש בחוות המטעים שבגליל העליון. מדובר במשמש שייהנה מחימום באמצעות מים בטמפרטורה של 42 מעלות. חום המים יגרום למשמש לפרוח מוקדם יותר ולספק פרי איכותי כבר בחג הפסח, כחודש לפני תחילת עונת הגידול בארץ.



רמי אברהמי, פרויקטור תחום המשמש מקיבוץ ברעם, השותף בגידול החדש, הסביר: "אנו נוטעים בשלב זה חמישה דונמים של משמש וכבר בשנה הבאה נרחיב את הגידול. המטרה הינה לספק לשווקים בונבוניירה, משמש איכותי ומתוק מאוד כחודש לפני העונה. ניתן יהיה ליהנות ממנו כבר בפסח, במחיר של 50־60 שקל לקילו".



במו"פ צפון הוסיפו כי על מנת לקצר את תהליך שיווק הפרח מבחינת כשרות, השתיל מטופח במשך שנתיים קודם לנטיעה. לאחר מכן ובהתאם למחקר, הוא נטמן באדמה בזווית נטייה של 30 מעלות, לאורך שורה מדויקת ומדודה בקפידה, פעם לימין ופעם לשמאל, היוצרת מעין צורת V במרחק של מטר בין עץ לעץ, כך שהנטיה תעניק מרווח גדול עוד יותר מכך.