דיווח: מנכ"ל ווטסאפ החליט להתפטר בעקבות חילוקי דעות עם פייסבוק

יאן קום מכר לפייסבוק, את אפליקציית המסרים המידיים שפיתח ביחד עם בריאן אקטון בסכום של למעלה מ-19 מיליארד דולרים. ארבע שנים לאחר מכן, הוא הודיע על עזיבתו

סתיו נמר צילום: צילום פרטי
וואטסאפ
וואטסאפ | צילום: רויטרס

מנכ"ל ומייסד ווטסאפ יאן קום שהקים את אפליקציית המסרים המידיים הפופולרית, ומכר אותה בשנת 2014 לפייסבוק בסכום של למעלה מ-19 מיליארד דולרים, כתב הלילה (שלישי) בחשבון הפייסבוק שלו כי "הגיע הזמן להמשיך הלאה". הוא הוסיף: "אני עוזב בתקופה שבה יותר אנשים משתמשים באפליקציה, ממה שאי פעם האמנתי שיקרה. הגיע הזמן שאעשה דברים נוספים חוץ מטכנולוגיה, כמו למשל להמשיך ולטפח את אוסף מכוניות הפורשה שלי. תודה לכל אלו שעשו את המסע הזה לאפשרי".

על פי הדיווח שפורסם בוושינגטון פוסט, הסיבה להחלטתו של קום לעזוב, היא חילוקי דעות עם הנהלת פייסבוק. בעיתון נטען כי קום לא אהב את העובדה שבחברת האם בוחנת אפשרות להרוויח כסף מהאפליקציה, להוריד את רמת ההצפנה של ההודעות ולחלוק את המידע עם פייסבוק. עזיבתו של קום היא דבר חריג בפייסבוק, שכן הבכירים בחברה, ובעיקר חברי הדירקטוריון, נאמנים במיוחד לחברה, בעיקר בעת סקנדלים ופרשות מביכות שונות. פייסבוק סירבה להתייחס לנושא.

תגיות:
פייסבוק
/
ווטסאפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף