ירמי קפלן מלא בתשוקה ונותן בראש גם בגיל 53: "על הבמה יש משהו שמשתלט עלי"

ירמי קפלן מסביר מדוע דחה את ההצעה להשתתף ב"חוזרים לרוקסן״ ומדוע נעתר להשתתף בפרויקט חידושים לשירי לאה גולדברג, הודף את הטענה שהרוק נפח את נשמתו ומסתער באנרגיות מחודשות על אהבת הקהל

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ירמי קפלן
ירמי קפלן | צילום: ליטל גיברוביץ

לא פשוט לתזמן ראיון עם ירמי קפלן. טוב, הבן אדם פשוט לא מפסיק להופיע. ״לשמחתי אני יצור שממש אוהב להופיע״, הוא אומר. ״משהו בי בהחלט פורח בשעתיים האלו על הבמה בצורה מפתיעה עד קיצונית, וזה חלק מהקסם של ההופעות. אנשים שלא היו בהופעה שלי, לא יודעים מה עומד להכות בהם, בגלל הפער בין מה שנדמה להם שאני ובין מה שהם מקבלים בפועל״.

קפלן (53) עלה לארץ עם משפחתו מארצות הברית כשהיה בן שמונה, וכילד השתתף במספר הפקות של הטלוויזיה החינוכית שביים אביו, אירווינג קפלן. בתיכון שימש כמתופף בלהקה של רמי קליינשטיין, ובהמשך ניגן עם ״תופעת דופלר״ והיה המתופף של אחת הלה־ קות המוצלחות של הניינטיז, ״תערובת אסקוט״. באותו עשור עזב את התופים, עבר לפרונט והוציא את אלבומו הראשון, ״ירמי קפלן והפרחים״ (1994) ששיגר את להיטיו הראשונים: ״מודדת״ ו״מדוע לא באת״.

ביום רביעי הקרוב יגיע קפלן עם להקתו לפסאז' בתל אביב, לערב שכולו אנרגיות. רק תראו מה היה ליואב קוטנר לומר על הופעותיו האחרונות: ״החשק כולו שם, ובמלוא העוצמה. התאווה, החיות והתשוקה - או במילה אחת passion״.

״אני שומע מזוגות שאומרים לי שאחרי ההופעה הם רוצים להמשיך את המסיבה בבית, שזאת הופעה שמעודדת התייחדות״, אומר קפלן בתגובה.

מלבד ההופעות האישיות שלו, קפלן מצטרף בימים אלו למסע ההופעות של ״מוניקה סקס״. טוב, לא הרבה יודעים, אבל הוא היה המפיק המוזיקלי של אלבומם הראשון, ״פצעים ונשיקות״. בין לבין הוא מפיק מוזיקלית אמן חדש בשם אדם זיו, שלדבריו מזכיר לו את הקו של ״מוניקה סקס״. ויש לו גם אלבום אישי בקנה, שאותו יצר עם צמד מפיקים צעירים שנוטים לכיוון אלקטרוני. ״אני אוהב את העשייה, את היצירה ואת הבמה, את חדר החזרות וגם להיות בבית בשקט ולעבוד על הפסנתר והגיטרה. אבל אני שונא להתראיין ולהגיע לטלוויזיה. החוויות מחיות אותי וללא ספק הצורך לשווק את עצמי מעמעם אותי״.

תגיות:
מוזיקה
/
ירמי קפלן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף