במופע החד־פעמי יציגו שחקני התיאטרון קטעים נבחרים מיצירותיו של שלום עליכם בשפת המקור, לצד הזמרים שיבצעו את היפים בשירי רפרטואר היידיש. עוד במופע: הקרנת בכורה לסרט קומי קצר, "מנחם מנדל בתל אביב", שהופק לאחרונה על ידי ערן טורבינר (צלם) ויעד בירן (במאי).
במהלך הפסטיבל יופעל ברחבת הסינמטק יריד יידישקייט, ברוח שטעטלית־תל אביבית, שיציע לקהל, בין היתר, דליקטסים מהמטבח האשכנזי של השף שמיל הולנדר, דוכני מזכרות, ספרים נדירים ותקליטורי יידיש, ויתקיימו מופעי להקות כליזמרים. באולמות הסינמטק יתקיים מרתון סרטי יידיש על חייו ויצירותיו של שלום עליכם וסרטים המטפלים בתרבות היידיש במאה ה־21.
לדברי המוזיקאית רונה קינן, מהשמות הבולטים בפסטיבל, "רק בשנים האחרונות, עם הגל החדש של תרבות צעירה שמושפעת מהתרבות היידית, ומבקשת להחיות אותה, הפסקתי לפחד והתחלתי לחבב את השפה הזאת. זה קרה לא מעט בזכות המוזיקה של להקות כמו אוי דיויז׳ן, התרגומים של בני מר, ביניהם פרויקט שירי ילדים של שחר ברבש שהשתתפתי בו, ותוכניות רדיו שעשיתי עם דורי מנור, שבהן אירחנו סופרים ומתרגמים שעוסקים בתרבות היידית.
"כל אלה לימדו אותי שיש ביידיש יותר סטייל ממה שנדמה, ובעיסוק של אנשים צעירים בה יש ממד של מרד. ואני, כידוע, מרדנית. ועדיין, לחשוב על זה ולשיר את זה אלה שני דברים שונים. אני צריכה להילחם באופן בלתי פוסק בסבתא זפטה".