"גומיגם" של סטטיק ובן אל נוסחתי מכדי לשחזר את ההצלחה של "טודו בום"

אחרי ש"קאוואי", "נמסטה" ו"הכל לטובה" הפכו ללהיטים אך לא הצליחו לשבור שיאים חדשים, צמד הפופ המצליח השיק שיר טרי שהולך על קו בטוח ומושקע אך לא כזה שנושא עמו בשורה גדולה

דודי פטימר צילום: דודי פטימר
סטטיק ובן אל "גומיגם"
סטטיק ובן אל "גומיגם" | צילום: משה נחומוביץ', יח"צ

לצורך צילומי הקליפ, הוטסו 14 אנשי מקצוע של הצוות מישראל לקייב כשההפקה כולה מונה 100 אנשי צוות שרקמו יחד קליפ יוצא דופן ומפתיע שצילומיו ארכו 17 שעות צילום. כל הסטים המיוחדים נבנו על ידי אמנים שונים ביניהם פסלים שגילפו ידנית את התפאורה (למשל: אלמוג ענק בגובה 6 מטר ורוחב 6 מטר), בגדי מעצבים יוקרתיים וכו'.

"גומיגם" מספק את המנה הידועה והאהובה של סטטיק ובן אל: פזמון שמהדהד במוח שוב ושוב ("שוקו בו בו בו, גומיגם גם גם"), בתים שנשמעים כמו מחזמר פופ מתקתק וסוחף וקליפ מרהיב ומושקע שנעשתה בו עבודה קשה.

מה שהפך את הצמד למרענן ומעניין לדעתי זו היכולת להבריק ביציאה חדשה, באלמנט הפתעה וגימיק שאף אחד לא חשב עליו, ונכון שהפזמון של "גומיגם" משרת היטב את המטרה הזו, אך האם זה מספיק בשביל "לשבור את הרשת" או לגרום למדינה שלמה להתמכר לשיר? הפעם, עם כל חיבתי הרבה לצמד, אני די בספק.

נדמה לי כי הזוג ניסה ללכת בשיר הזה "על בטוח" ולא להסתכן בלהביא משהו חדש, מופרך ומשוגע (שזה בתכלס מה שמסקרן בשניים) אלא נכנס לנוסחתיות וגם לאחר לא מעט האזנות חוזרות ונשנות - קשה לי להתלהב או להיסחף מהשיר (למרות שהקליפ בהחלט מתעלה הפעם על השיר).

חשוב לציין כי השיר נחשף לראשונה ביום שישי בצהריים במופעו של הצמד בהיכל "מנורה מבטחים", אך רק הבוקר יצא באופן רשמי ועם הקליפ המושקע. אך האם הוא ישבור שיאים ויהפוך לסנסציה? קשה לי להאמין.

תגיות:
שיר חדש
/
סטטיק ובן אל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף