מחפשים מה לעשות עם המשפחה בחג הפסח, ולא ממש בא לכם לקרוע את הכיס? אז למשרד התרבות יש פתרונות עבורכם, שעשויים לעזור לכם לצלוח את תקופת החג והרצון של הילדים לעשות בכל פעם משהו אחר. אגב, אם אתם רוצים לתכנן תוכניות גם עם חברים, משרד התרבות מציע מגוון פעילויות גם עבורכם.
במסגרת הפסטיבלים, יתקיימו שלל מופעים לכל המשפחה, הצגות ילדים, ירידי אמנים, מופעי תיאטרון, מפגשי סופרים, סדנאות יצירה, הפעלות מיחזור וקיימות וחידונים נושאי פרסים. פסטיבלי האביב יתקיימו השנה ברוח ה- 70 למדינת ישראל תחת קונספטים מגוונים המותאמים לכלל התושבים מכל המינים, הגילאים והמגזרים. ההשתתפות במרבית האירועים חופשית או כרוכה ברכישת כרטיסים במחירים נוחים במיוחד. בין האירועים שתוכלו למצוא יתקיימו פסטיבל "מפה ומצה" ברחבי הארץ, פסטיבל תור הזהב באשדוד, פסטיבל ימי זמר בחולון, פסטיבל האביב בראמה, פסטיבל תיאטרונטו ביפו ובעכו, פסטיבל הפיסול הבינלאומי במעלות תרשיחא ועוד.
פסטיבל שיר השירים בקצרין יכלול מופעים מוזיקליים מגוונים המחברים בין עתיקות, שירים ואנשים. חול המועד פסח, 2-4 באפריל. פארק קצרין. כל אירועי היום בכניסה חופשית.