"הבימה" מפתיעה: "גבעת חלפון אינה עונה" והצגה על הרוצח שמעון קופר

בשנת המאה של התיאטרון הלאומי, הוא מסקרן ועשיר מתמיד: עיבודים תיאטרליים לסרטים מצליחים, גרסאות חדשות למחזות ותיקים והשתתפות של הזמרות דיקלה ויובל דיין

יעקב בר-און צילום: ללא
שמעון קופר שמואשם ברצח שתי נשותיו
שמעון קופר שמואשם ברצח שתי נשותיו | צילום: פלאש 90
2
גלריה

סערה כפי שעוררה באחרונה ההודעה על העלאת מחזמר בהשראת שיריו של אייל גולן בקאמרי, אין ברפרטואר החדש של הבימה, שנחשף היום (שלישי) לתקשורת, אך יצוין שהפעם, בשנת המאה של התיאטרון הלאומי, הוא מסקרן ועשיר מתמיד, עם דגש על הצגות מקור ישראליות, לצד מחזות-זמר, קלאסיקות ומחזות מודרניים מדוברים. בין ההדגשים: עיבוד תיאטרלי לסרט "גבעת חלפון אינה עונה"; מחזות הזמר "מרי פופינס" ו"זורבה"; גרסות חדשות ל"מי מפחד מוירג'יניה וולף" ול"החולה המדומה" וכמנת פתיחה מצודדת, בסוף הקיץ - ליא קניג בתפקיד המלך ליר בגרסה מודרנית לקלאסיקה השייקספירית. גם הזמרות דיקלה ויובל דיין יופיעו העונה.

יובל דיין. צלם : שי תמיר
יובל דיין. צלם : שי תמיר | יובל דיין. צלם : שי תמיר

כהן את קם ישתתפו גם לצידה של קניג ב"מאחורי הגדר", מחזה מוזיקלי עברי-רוסי על אהבת נעורים שכתב עידו ריקלין על-פי ביאליק ויביים משה קפטן בהשתתפות הזמרת דיקלה.

"כפרה" הוא מחזה חדש מאת דפנה אנגל - שגם תביים - ושי להב, שעלילתו מעוגנת בעולם התקשורת. "רובוטית" הוא קומדיה חדשה מאת עוזי וייל ורוני סיני, שברוח הזמן ברובוטיקה רומנטית. ההפתעה היא בעמדת הבמאי שאותה יאייש ליאור אשכנזי, המככב בשנים האחרונות בבית ליסין.

"האלמן הכפול" - לאחר תחקירו המהדהד ב"עובדה" וספרו "לתפוס רוצח" מגיע עמרי אסנהיים להבימה עם סיפורו על רוצח הנשים, שמעון קופר.

תגיות:
תיאטרון הבימה
/
ליא קניג
/
שמעון קופר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף