אילנה דיין וראובן ריבלין יקבלו את פרס "יקיר בצלאל" היוקרתי

נשיא המדינה ואשת התקשורת יקבלו מהאקדמיה לאומנות ועיצוב את את התואר המקביל ל"דוקטור של כבוד": "פעלו לקירוב לבבית, ולמען חופש הביטוי וחירות היצירה"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אילנה דיין
אילנה דיין | צילום: אלדד רפאלי, יח"צ
3
גלריה
הנשיא ראובן רובי ריבלין. צלם : ישראל ברדוגו
הנשיא ראובן רובי ריבלין. צלם : ישראל ברדוגו | הנשיא ראובן רובי ריבלין. צלם : ישראל ברדוגו

ד"ר יובל קרניאל, רקטור בצלאל מסר: "אות "יקיר בצלאל" הוא הציון הגבוה ביותר שמעניקה בצלאל והפך למסורת חשובה באקדמיה. זוהי הזדמנות נפלאה להביע הערכה ותודה לאישים שאנו מוקירים על פועלם ותרומתם לחברה הישראלית בכלל, ולתחומי האמנות, העיצוב והתרבות בפרט. השנה, בשנת ה-70 למדינה, אנו מציינים גם אישים שתרומתם היא לחוסנה וערכיה של המדינה, ומבטיחים בכך את עתידה: נשיא המדינה ורעייתו שתורמים תרומה של ממש לקירוב לבבות בין שבטי ישראל השונים, וגב' אילנה דיין שתרומתה חשובה בקידום חופש הביטוי וחירות היצירה".

אילנה דיין. פלאש 90
אילנה דיין. פלאש 90 | אילנה דיין. פלאש 90

אות יקיר בצלאל, הדומה לדוקטור כבוד באקדמיות אחרות, מוענק באופן סדיר לאישים שהאקדמיה מבקשת להוקיר, שנתנו שירות מיוחד לבצלאל, לאמנות או לחינוך לאמנות, לתרבות, לקידום האקדמיה בצלאל ופעילותה ולקידום האמנות והתרבות הישראלית בישראל ובחו"ל.

בין מקבלי הפרס במהלך השנים: האמן והפסל דני קרוון, המבקר והתיאורטיקן גדעון עפרת, האמנית מיכל רובנר, התעשיין סמי סגול, האוצר יונה פישר, האמן מרדכי ארדון, פרופ' ואדריכל שמעון שפירא ועוד.

תגיות:
רובי ריבלין
/
אילנה דיין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף