600 מיליון שקל על השולחן: התוכנית הגדולה של ישראל לטילים ולחלל

על רקע הזינוק בביקוש העולמי לטילים ולרקטות, חברת תומר נערכת לגיוס של 600 מיליון שקל להרחבת קווי הייצור. החברה, שמפתחת מנועים לטילי החץ וללווייני אופק, מציגה צבר הזמנות של 3.5 מיליארד שקל ודירוג AA+

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
עקבו אחרינו
ניסוי בחץ 3
ניסוי בחץ 3 | צילום: דוברות משרד הביטחון
4
גלריה

החברה, העוסקת בפיתוח ובייצור מנועים לטילים שמייצרות התעשייה האווירית, רפאל ואלביט, מתכוונת להנפיק איגרות חוב בהיקף של 600 מיליון שקלים כדי לפתוח באופן מיידי פסי ייצור חדשים, בהתאם לצורכי מערכת הביטחון.

תומר, מפתחת מנועי טילי החץ
תומר, מפתחת מנועי טילי החץ | צילום: דובר צהל
חץ 4
חץ 4 | צילום: משרד הביטחון והתעשייה האווירית

בשנים האחרונות מצויה תומר בתהליך מהותי של מעבר מפיתוח ומייצור של מוצרים בדידים להגנת מדינת ישראל לייצור סדרתי של מנועים רקטיים למגוון טווחים, לשימוש מבצעי באוויר, בים, ביבשה ובחלל.

דותן גבאי
דותן גבאי | צילום: יח''צ

"בתומר קיימת תשתית אנושית הכוללת מדענים, מהנדסים, פיזיקאים, הנדסאים וטכנאים, המגלמת עשרות שנות ניסיון מוכח, המקנה לחברה את היכולות הטכנולוגיות לתת מענה לאתגרי הביטחון של המדינה בהווה ובעתיד", אמרו בחברת תומר בהודעה לקראת הנפקת איגרות החוב.

תגיות:
איראן
/
טילים
/
מלחמת רוסיה-אוקראינה
/
חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף