לא מאוחר מדי: הטיפים שיעזרו לכם להתחיל לשלב קטניות בתפריט

אם שמעתם רבות על הפלאים של הקטניות אבל עדיין לא אימצתם אותן בחום הראוי למטבחכם, אנחנו כאן כדי לעזור

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
חבילת פסטה אחת- ארוחת צהריים לארבעה ימים | צילום:

מה משותף לפלאפל, ממרח חומוס, מרק לקוסקוס וחמין? כולם מאכלים מאוד ישראליים שמכילים קטניות ורובם גם מכילים את מלך הקטניות הישראלי - החומוס.

סוגי הקטניות הנפוצים הם: סויה, שעועית מש, שעועית לבנה, תורמוס, עדשים כתומות, עדשים ירוקות, עדשים שחורות ועוד. בישראל, באופן לא מפתיע, מכל הקטניות, חומוס תופס מקום של כבוד בתפריט והוא נמצא כמעט בכל בית בישראל.

הקטניות מכילות שפע של יתרונות תזונתיים: חלבון מן הצומח, פחמימות מורכבות וסיבים תזונתיים, והן אף דלות בשומן. בנוסף, הן מכילות מגוון של ויטמינים ומינרלים כגון: סידן, ברזל, מגנזיום ואשלגן. למרות הרכבן התזונתי המצוין, עדיין רבים ממעטים לשלב אותן בתפריט מסיבות שונות, כמו חשש מגזים במערכת העיכול.

כדאי לדעת שהגוף שלנו מסתגל לעיכול הקטניות. הוספה הדרגתית של קטניות לתפריט המשפחתי תפחית את כמות הגזים בצורה משמעותית. בנוסף, כדי להפחית את התופעה ניתן להשרות את הקטניות במים ו/או להנביט אותן.

בזכות היתרונות התזונתיים הרבים של הקטניות וכדי לעודד את צריכתן כחלק מהתפריט היומי, שנת 2016 הוכרזה על ידי ארגון המזון והחקלאות של האו"ם (FAO) כשנת הקטניות.

תגיות:
חומוס
/
תזונה נכונה
/
קטניות - כל המתכונים והכתבות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף