ארוחת ערב משפחתית מהווה הפסקה נעימה, המאפשרת להירגע מהלחץ של היומיום ולהפריד בין העבודה לבית. ארוחה משותפת מאפשרת לחלוק את חוויות היום בין בני המשפחה, להוות דוגמה לתקשורת נכונה לילדים ולבסס את הרגלי התזונה שלהם. בארוחות אלו חלק מתפקיד ההורים הוא להגיש מזונות מזינים ומגוונים, וכמובן לשמש דוגמה אישית לאכילה נכונה ללא הסחות דעת. בנוסף, ארוחה משפחתית היא דרך נהדרת לחשוף את הילדים למזונות חדשים ומעניינים ולהתנסות במזונות שטרם טעמו, בדרכים חדשות ושונות.



במחקרים על ארוחות משפחתיות, נמצא כי ילדים האוכלים ארוחת ערב משפחתית משותפת ומסודרת, פיתחו הרגלי אכילה נכונים יותר בבגרותם. גישות פסיכולוגיות וחינוכיות שונות גורסות כי השתתפות הילדים בארוחת ערב ובהכנתה, מסייעת להתפתחות היכולת העצמאית, הדימוי העצמי והיכולות החברתיות. השתדלו לתת להם משימות קלות כמו עריכת השולחן או פינויו ביחד איתכם ואל תשכחו לשבח אותם על ביצוען.



ככל שתקפידו על שגרה של ארוחות משפחתיות, תגלו שגם הילדים השתקנים יותר משתפים פעולה ותורמים לשיחה המשפחתית וכמובן, תוך כדי כך לומדים לבטא עצמם מילולית ולתקשר גם עם אנשים אחרים בחייהם. מחקרים שבוצעו בארצות הברית הראו שדווקא לבני הנוער שנחשבים מנותקים מהמשפחה, היוותה ארוחת הערב המשותפת גורם חשוב מאוד בחייהם.



רוב בני הנוער שנשאלו על הנושא באותו המחקר, ענו שהם מאוד מעוניינים להשתתף בארוחת הערב המשפחתית. לילדים הצעירים יותר בבית, ארוחת ערב משפחתית מהווה עוגן חשוב בסדר היום. עוגנים כאלו תורמים לתחושת הביטחון והרוגע של בני הגיל הרך.



לסיכום, אין ספק שהיתרונות של ארוחה משפחתית משמעותיים מאוד מההיבט התזונתי אך לא רק, ולכן רצוי לקיים ארוחות משפחתיות לפחות חמש פעמים בשבוע. הארוחות לא חייבות לכלול את כל בני המשפחה. גם אם אחד מבני המשפחה אינו נמצא בבית באותו הזמן, עדיין חשוב לשמור על המסורת.



/>